"Nu ska vi ta Djurgården"

Runström känner ingen derby-press

FOTBOLL

Tre poäng och målkalas mot Helsingborg.

På måndag väntar de svenska mästarna i årets första derby.

- Nu ska vi ta Djurgården, det är de som har all press på sig, säger Björn Runström.

Foto: LASSE ALLARD
SKÖNT "Det här var riktigt skönt, jävligt roligt", säger Björn Runström omn att göra mål mot Helsingborg. Nu laddar han för nästa veckas heta derby mot Djurgården.

Helsingborg är visserligen en toppmotståndare, men prestigemässigt är matchen inte ens i närheten av nästa veckas derby.

Svenska mästarna Djurgården mot Hammarby är en av säsongens hetaste allsvenska fajter, och Hammarby kommer till Råsunda med ett gigantiskt självförtroende.

"Jävligt kul"

- Nu ska vi ta Djurgården, det är de som har all press på sig. Alla har ju tippat dem som stora guldfavoriter, medan många har tippat oss någonstans i mittenträsket. Vi känner ingen press, vi tycker bara det ska bli jävligt kul. Det har ju gått bra i tidigare derbyn också, säger Björn Runström.

Hur viktigt är det att ni vann mot Helsingborg med tanke på derbyt?

- Det är jätteskönt att vi fick ta tre poäng och göra fyra mål. Det hade varit tungt att komma till derbyt och ha torskat. Det hade blivit jobbig stämning i laget, eftersom vi har stora förväntningar på oss själva.

Proppen lossnade

Hammarby har de senaste åren fått utstå en hel del kritik för att målskyttet inte har varit i paritet med spelet.

Men i år lossnade proppen rejält redan i premiären. Fyra mål, men viktigast av allt var att båda anfallarna fick näta.

- Det är viktigt att både Paulinho och jag får göra mål. Jag vet ju själv från förra året, när jag gjorde mitt första mål i sjunde omgången. Det sätter sig i huvudet, så det här var riktigt skönt, jävligt roligt.

Hur är det att spela med Paulinho?

- Paulinho och jag är ganska lika, vi löper väldigt mycket båda två. Vi snackar mycket under match, hur vi ska göra i olika situationer.

- Jag tycker att vi delar på ansvaret bra, att den ena möter och håller i medan den andra går i djupled. Sen är jag kanske mer av en straffområdesspelare medan Paulinho gillar att komma bakifrån med boll lite mer.

"Som en galning"

Mot Helsingborg gjorde Björn Runström mer än att näta. Arbetsinsatsen höll också toppklass.

- Björn sprang som en galning. Det var nån situation i första halvlek han var nere och spelade högerback. Han gjorde ett jättejobb, berömmer tränare Anders Linderoth.

- I en premiär som den här springer man tills man stupar, man sparar sig inte.

- Vi låg på Helsingborg rätt bra, och tvingade dem till långa uppspel. De blev nog ganska trötta och tyckte att vi var ett pain in the ass, säger Björn Runström.

David Tanentsapf