Aubynn: Anders har tjatat om defensiven

FOTBOLL

Anders Linderoths succévapen för ett lyckat anfallsspel:

Att de offensiva mittfältarna tar större defensivt ansvar.

– Han har tjatat på om det, säger vänsteryttern Jeffrey Aubynn.

Foto: LASSE ALLARD
KANONSTART Tack vare bättre defensiv har Jeffrey Aubynn och Hammarby blivit vassare offensivt. Och Aubynn, som är en utpräglad offensiv mittfältare, jobbade med defensiven som aldrig förr.

Hammarby öppnade den första halvleken i ett rasande tempo, och gick in i omklädningsrummet efter 45 minuter med en 3–0-ledning efter en bländade anfallsuppvisning.

Bajens spelmässiga övertag på skåningarna berodde till stor del på Anders Linderoths uttryckliga order till sina tre offensiva mittfältare. Genom att ta ett större defensivt ansvar kommer lagets anfallsspel att fungera bättre.

”Ett fantastiskt jobb”

– Det var något vi hade pratat om mycket innan, att de offensiva mittfältarna skulle vara väldigt aggressiva i sitt försvarsspel, och inte låta Helsingborg anfalla i lugn och ro. De gjorde ett fantastiskt bra jobb, det gör ju att vi kommer i gång med vår offensiv på ett helt annat sätt, säger Anders Linderoth.

*Det känns som att ni jobbat hårt på det här under försäsongen...

– Ja, fast idén är inte ny. Under den perioden när vi spelade bra förra året spelade vi också ett väldigt aggressivt försvarsspelet. Då kommer offensiven automatiskt också.

Till och med Aubynn?

Till och med Jeffrey Aubynn, den av Bajens offensiva spelare som kanske har det allra svårast med försvarsspelet, gjorde ett stort defensivt jobb mot HIF. Aubynn bekräftar att framförallt yttrarnas defensiva arbete har varit en av Anders Linderoths största prioriteter.

– Ja, han har tjatat på om det. Därför gick jag in till den här matchen med inställningen att jag skulle jobba hårt i defensiven. Det är ju inget jag är särskilt bra på, men jag gjorde mitt bästa. För det mesta kom jag väl rätt tyckte jag, säger han.

David Tanentsapf