Mållöst mellan Häcken och Halmstad

Endast 1510 göteborgare på Ullevi

Foto: Andreas Hillergren/Bildbyrån
Halmstads Delani mot Häckens Mats Hedén.
FOTBOLL

Göteborg (TT)

Mållöst, chansfattigt och tråkigt.

Det bjöds inte på någon fotbollsunderhållning när BK Häcken och Halmstad BK möttes på Ullevi.

Allra sämst: Publiksiffran 1510.

– Nej, underhållningsvärdet på den här matchen var inte högt, sade Häckens tränare Stefan Lundin efter matchen och medhåll av kollegan i Halmstad, Jan Andersson.

Stefan Lundin menade dock att man inte ska skylla på spelarna för att det inte blev någon sprudlande match. Boven i dramat var planen på Ullevi. Även där fick han medhåll av Jan Andersson.

– Det går inte att spela bra på ett sådant här underlag.

Det blev ett väldigt lågt tempo i matchen och inget av lagen skapade någon riktigt farlig målchans. Det blev mest höga bollar över mittfältet och inget organiserat spel.

Thorvaldsson ensam på topp

Halmstad som gjorde allsvensk debut eftersom hemmamatchen i den första omgången måste ställas in på grund av den dåliga planen på Örjans Vall.

– Vi var osäkra på var vi stod inför matchen. Därför valde jag att spela 4–5–1, just med tanke på underlaget. Tyvärr blev Gunnar Thorvaldsson alldeles för ensam uppe på toppen, sade Janne Andersson.

Häcken som vanligtvis vill hålla bollen på marken hade inge n chans att ta sig igenom Halmstads täta försvar.

– Det är inte lätt att spela mot en sådan uppställning på ett sådant här underlag. Men vi kämpade i varje fall, sade Stefan Lundin.

Mittbackar bäst på plan

I genrepet inför den allsvenska starten möttes just Halmstad och Häcken. Då vann Häcken med 3–2.

– Då spelade vi på konstgräs och det blev ett helt annorlunda spel. Vi flög fram och kunde användas oss av de kombinationer vi vanligtvis tränare på, sade Lundin. I dag var det omöjligt.

Planens bästa spelare var de två lagens mittbackar – Jimmy Dixon och Teddy Lucic i Häcken och Tomas Zvirgzdauskas och Tommy Jönsson i Halmstad.

– Jag tror inte att någon av de fyra gjorde ett enda misstag under hela matchen, sade Jan Andersson.

Berggren blek

Häcken valde att spela 4–4–2, men anfallsparet Hans Berggren och Dioh Williams lyckades inte ta sig fram till vettiga avslut. Häckens enda skott på mål var en frispark av Jesper Ljung, men Conny Johansson hade inga som helst problem med den bollen.

Både Stefan Lundin och Jan Andersson var övertygade om att spelet kommer att bli bättre längre fram på säsongen.

– Men, vi får nog vänta tills VM-uppehållet innan de svenska planerna hämtat sig, sade Jan Andersson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM