”Han måste leverera...”

Här sätter Jeffrey Aubynn press på Dif:s supervärvning

Foto: JOHAN BÄVMAN
upp till bevis Med en prislapp på över 13 miljoner blev Djurgårdens brasse Thiago Quirino en av allsvenskans dyraste värvningar någonsin. Och förväntningarna är skyhöga. "Det är väldigt mycket pengar. Han måste leverera. Gör han inte det kommer han att få mycket kritik, och det är jäkligt tufft", säger Hammarbystjärnan Jeffrey Aubynn.
FOTBOLL

Trots att han inte debuterat är förväntningarna på 13-miljonersmannen Thiago Quirino enorma.

Nu sätter Bajen extra press på 20-åringen inför derbyt.

- Levererar han inte får han det jäkligt tufft, säger mittfältaren Jeffrey Aubynn.

Foto: OLOF ELFVERSON
"Jag har redan hört att det gnälls", säger Bajenstjärnan.

Hammarby ska utmana Djurgården om det allsvenska guldet i år, och första steget är att ta hem tre poäng i prestigederbyt. Bajen kommer med självförtroendet i topp efter premiärsegern mot Helsingborg.

Mer självförtroende

- Ja, självförtroendet fick sig en boost. Vi tog fyra poäng av sex mot Djurgården i fjol. Vi vet att vi kan ta dem, även om vi såklart måste spela om det, säger Jeffrey Aubynn.

Det känns som att Hammarby har en trupp som kan matcha Djurgårdens, ändå är det bara de som vinner titlar...

- Ja, jag vet inte. De är väldigt målinriktade och har stora ambitioner, vilket ju i och för sig vi också är. Sen ska vi inte glömma ekonomin, de har ju en lite större plånbok och kan göra mer spektakulära värvningar.

Den mest spektakulära är Quirino, som kostade 13,5 miljoner. Det är mycket snack om honom, trots att han inte spelat en enda allsvensk match...

- Jamen det förstår jag. Det är väldigt mycket pengar, och med de meriterna är han intressant. Samtidigt kan man vända på det. Han måste leverera. Gör han inte det kommer han att få mycket kritik, och det är jäkligt tufft.

Du tror att kritiken på Quirino blir extra stor eftersom prissumman är så hög?

- Visst är det så, de stora pengarna gör att det blir ännu värre. Samtidigt har jag redan hört att det gnälls. Det är ganska larvigt, killen måste ju få en chans i lugn och ro. Sen kan det ju vara så att han faktiskt levererar, då blir det ju en annan femma.

Quirino själv verkar än så länge ta förväntningarna med ro.

"Spelar ingen roll"

- Jag vet att jag förväntas göra en massa mål. Om jag sen kostar en miljon eller 14 miljoner spelar ingen roll. Varje gång jag är på plan vill jag visa vem jag är och spela bra fotboll. Pressen är inte bara på mig. Hela laget måste spela bra för att jag ska lyckas.

Allsvenskans dyraste spelare genom tiderna

David Tanentsapf