Varning för Gefle

Supertriangeln ordnade målen igen: Vi blir ännu bättre

FOTBOLL

En estländare, en kongoles och en egen produkt.

Där har ni Gefles nya farliga anfallsvapen.

- Det fungerar bra för oss, säger anfallaren Kristen Viikmäe efter 2-2 mot Kalmar.

Foto: bildbyrån
Makondele.

I premiären mot AIK låg Gefles anfallsduo Kristen Viikmäe och Daniel Ytterbom, samt mittfältaren René Makondele bakom båda Gefles mål.

I går mot Kalmar visade de upp sig på nytt.

Trion bjöd hemmapubliken på gnistrande anfallsfotboll under den första halvtimmen, och redan efter 24 minuter hade de slagit till och gjort två mål på normalt försvarsstarka Kalmar.

Hittar varandra

I den nionde minuten. Makondele hittar Viikmäe med en djupledsboll. Viikmäes skott/passning träffar foten på en framrusande Ytterbom som enkelt kan styra in 1-0.

I den 24:e minuten. Viikmäe fångar upp en förlupen boll efter en hörna. Hans inlägg når Makondele som nickar in 2-0 bakom Petter Wastå.

- Vi hittar redan varandra riktigt bra, och vi fick till några fina kombinationer i den första halvleken, säger Viikmäe.

Med 98 landskamper för Estland i bagaget kom han till Gefle från FC Flora inför den här säsongen, och Viikmäe har redan hunnit visa att har kommer att betyda mycket för Gefles offensiva spel. Mot AIK blev han målskytt. I går agerade han framspelare.

- Jag måste vara väldigt nöjd med min prestation så här långt. Det har varit väldigt lätt att komma in i Gefles sätt att spela. Vi spelar 4-4-2, och det är ett spelsystem som jag är van vid sedan tidigare, säger Viikmäe.

Inte på topp

Och trots två toppinsatser lovar Viikmäe att han har mer att visa upp:

- Än är jag inte i toppform. Vi har bara spelat två matcher och jag räknar med att mitt spel kommer att bli ännu bättre framöver.

Gefle tränare Per Olsson är väldigt imponerad av sin nye forward: 

- Det märks att Kristen är en spelare med väldigt stor erfarenhet. Han löser svåra situationer på egen hand och är otroligt arbetsvillig, säger Olsson.

Nu räckte det bara till en poäng för Gefle i hemmapremiären. Kalmar lyckades kvittera i slutet av matchen, sedan målvakten Mattias Hugosson misslyckats med en utboxning.

- Det känns inte riktigt bra att vi bara får en poäng. Mot AIK var det okej med oavgjort, men den här matchen skulle vi ha vunnit, säger Viikmäe.

Hans Abrahamsson