Sören vs Zoran

Första mötet för det forna succéparet

1 av 2
Åkeby.
FOTBOLL

GÖTEBORG

Fyra och ett halvt år. och två SM-guld.

Nu ställs succéduon mot varandra

- Det är klart det blir speciellt, det är alltid tufft att spela mot en vän, säger Örgrytes tränare Zoran Lukic.

Paret kamperade framgångsrikt ihop i Djurgården, där deras arbete så småningom ledde fram till SM-guld både 2002 och 2003.

- Vi hade olika uppgifter. Zoran var otroligt duktig på individens utveckling, medan jag lade upp allting kring träningar och matcher. Vi kompletterade varandra mycket bra, säger Sören Åkeby, numera tränare i Malmö FF.

Nu ställs han för första gången mot sin tidigare radarpartner.

- Vi hade fantastiska framgångar, och vi hade jätteroligt ihop. Men nu är det nya saker som gäller. Det är ingen skillnad, jag tror nog att Zoran, precis som alla andra tränare, väldigt gärna vill vinna mot Malmö, säger Åkeby.

Är inte avundsjuk

- Det är klart att det är speciellt, jag är mer vän med Sören än jag är med övriga tränare i allsvenskan. De är jag bara bekant med. Men allt sånt lägger vi åt sidan under matchen, och sen är vi vänner igen efteråt, säger Lukic.

Förutsättningarna för de två år helt skilda. Medan Zoran Lukics Örgryte dras med enorma skulder på 40 miljoner kronor, så har Sören Åkeby och hans Malmö liknande siffror plus.

- Jag är ändå inte avundsjuk, jag visste om förutsättningarna när jag kom till Öis. Men är det något jag är avundsjuk på är det att han har en trupp som kan vara med och slåss om SM-guldet. Det har väl inte vi, inte ännu i alla fall, säger Lukic.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM