Fotbollsfeber i Eftersnack

Många ville diskutera Stockholmslagen och om det finns en huvudstadsfixering

FOTBOLL

Årets första Stockholmsderby, mellan Djurgården och Hammarby, slutade 0-0.

I Eftersnack ville många läsare diskutera allsvenskan och Stockholmslagen.

Foto: Bildbyrån
För stort fokus på AIK?

Frågan: ”Vilket Stockholmslag är bäst” dominerade Eftersnack. Vilket lag som de facto är starkast 2006 återstår att se. Men många verkade säkra på sin sak redan nu, två omgångar in på serien.

AIK. Vi är Sveriges största klubb. Mest, trognast supportrar och även ett riktigt framgångsrikt lag. Även om det pekat neråt under 2000 talet. Det kommer!”, skriver Gnagare.

DIF vs Europa. Djurgården vinner allsvenskan i år och får kvala till champions league. Aik kommer fyra i år och spelar Royal league. Bajen trea får också dom spela Royal league. Det här säger de mesta om vem som regerar innanför tullarna”, skriver Otto Nilson.

Hammarbys offence. Jag tycker mest om Hammarbys spelstil, dom spelar offensivt. och med Paulinho i spetsen så blir det riktigt roligt att se bajen spela i år. och Djurgårn spelar mest på kontringar, och AIK spelar mest defensivt”, skriver Andreas G.

Med det svartgula hjärtat man har måste jag såklart säga att AIK regerar i, inte bara Stockholm, utan i hela Sverige. Alla vill se AIK, även om det finns en klick idioter som bara fått för sig att förstöra. Men vilket lag har inte det?”, skriver Daniel Samsami.

AIK är ett gäng bottennappare, Bajen var bäst när de mötte dif förra året alltså så är de det fortfarande! Bajen äger!

Handboll:Bajen snart i final, varken dif/aik i elitserien där.Bandy:Bajen i final, dif/aik inget i elitserien”, skriver Bajen Alex.

Djurgården är bäst. Djurgården har störst trupp och man måste prestera bra för att vara med på matcherna. Det gör att spelarna skärper sig och det blir högre kvalite på träningarna som leder till att spelarna blir bättre”, skriver Anders W.

”Stockholmsfixering”

Många inlägg på Eftersnack handlade om Stockholmslagen kontra lagen utanför huvudstaden. En del läsare hävdar att det finns en fixering vid AIK, Djurgården och Hammarby.

”Allt handlar inte om AIK, DIK och HIB.... Dom har dom sämsta och värsta supportrarna, som drar ner sporten. Premiär matchen AIK - Gefle, stolar förstörda för 150.000, böter för bengaliska eldar.. Huliganer har inget på en fotbollsmatch att göra”, skriver Fredric.

” Ok, så nu väntar man ju på frågan vilket Göteborgs lag som är bäst.Såklart att det aldrig kommer hända, för Stockholmare bryr sig inte så mycket om vad som sker i resten av landet. Heja Stockholm friskt humör, Trångsynta som sig Bör”, skriver Johan Hansson.

”Kul att ni spelar derby där uppe... Men varför är det sådan hysteri så fort det är ett stockholmsderby?? Tycker att media är extremt dåliga på att få samma "hysteri" då det gäller andra derby. Är Stockholm det enda som gäller! Skärpning!”, skriver Kristian J.

Jim Jaber