Dembo plockade ner Paulinho Pa jorden

”Matchens viktigaste ingripande – ett mål hade varit katastrof”

Foto: ANDREAS BARDELL
Derbyräddare På övertid hade Bajens brasse Paulinho chans att avgöra derbyt. Schlebrügge skarvade vidare ett långt inkast och Paulinho slog till direkt. Pa Dembo i Djurgårdens mål gjorde en reflexräddning samtidigt som han fixade en poäng åt Djurgården.
FOTBOLL

På övertid kom drömchansen Hammarby väntat på hela matchen.

Men Paulinho kammade noll efter en drömräddning av Pa Dembo Touray i Djurgårdsmålet.

– Matchens viktigaste ingripande, ett mål där hade varit katastrof, säger målvakten till Sportbladet efteråt.

Den tidigare hårt kritiserade målvakten gick från klarhet till klarhet när Djurgården vann SM-guld i höstas. I årets första match fortsatte han lika storstilat.

”Fokus på bollen”

Sysslolös under större delen av matchen, men när Hammarby fick ett gyllene läge att avgöra matchen på övertid var Dembo stensäker och avvärjde med en reflexräddning.

– Jag hade hela tiden fokus på bollen och trodde aldrig att Paulinho skulle nå den. Jag såg bollen under hela situationen och stod på rätt plats. I ett sånt läge har jag ju händerna uppe hela tiden, sen tycker jag ändå att det var en bra reflex. Det var tur att jag kunde ta den, säger han.

En hyfsad räddning får man väl säga...

– Ja, det var en bra räddning, det var matchens viktigaste ingripande. Det var så sent, hade vi släppt in ett mål där hade det varit katastrof.

Borde dödat matchen

Räddningen innebar att Dif klarade 0–0 i premiären, trots att man spelat med en man mindre under nästan hela andra halvlek.

– När vi var elva mot elva hade vi bra kontroll på matchen, sen när vi får utvisningen är det naturligt att de tar över. Vi borde dödat matchen i första halvlek, vi hade chanser och vi missade dem. Men jag tycker definitivt att det här är en bra start på säsongen, vi gör inte alls någon dålig match. Vi möter ett bra Hammarby och får spela länge med en man mindre, ändå klarar vi att spela 0–0, det är helt okej. Det är många matcher kvar att spela och många poäng att ta, säger Pa Dembo Touray.

David Tanentsapf