Elfsborg nära ny miljonvärvning

Lockar Antonsson från Austria Wien - med fem miljoner

FOTBOLL

Elfsborg är på väg mot ytterligare en storvärvning.

Klubben erbjuder Austria Wien- och den tidigare IFK Göteborgförsvararen Mikael Antonsson, 24, kring fem miljoner kronor i sign on-bonus.

- Vad jag än väljer kommer någon bli besviken, säger Antonsson.

Mikael Antonsson i Austria Wien.

I förrgår fick Mikael Antonsson definitivt besked från klubbledningen i Austria Wien. Föreningens storägare, Frank Stronach, drar sig ur föreningen från och med 2007.

Det innebär att österrikiska serieledaren väljer att inte utnyttja det optionsår de har med Antonsson när kontraktet går ut till sommaren.

- De vill ha mig kvar, men i så fall får jag vara beredd på en rejäl lönesänkning, säger Mikael Antonsson.

Besök från Borås

Flera svenska och utländska klubbar har redan anmält intresse för den landslagsmeriterade mittbacken till hans agent Martin Dahlin, men framför allt är det en dragkamp mellan Antonssons förra klubb IFK Göteborg och Elfsborg.

Senast i förra veckan besökte Elfsborg för andra gången Antonsson i Wien. Sportchefen Stefan Andreasson och tränaren Magnus Haglund talade sig då varma för Boråsklubben.

- Spontant känns det som allsvenskan vore rätt för mig. Kan jag bli kvitt mina skadeproblem och spela bra i Sverige ökar mina möjligheter att få spela i landslaget igen, säger Mikael Antonsson.

Rejäl sign on-bonus

Enligt vad Sportbladet erfar erbjuder också Elfsborg en rejält tilltagen sign on-bonus på mellan fyra och fem miljoner kronor direkt till Bosmanspelaren Mikael Antonsson.

Ingen inom klubben vill dock bekräfta några summor.

- Vi är intresserade av Antonsson och en värvning av honom eller någon annan försvarare är fullt finansierad, säger Elfsborgs klubbdirektör Thomas Nyberg.

Samtidigt plågas rivalen IFK Göteborg av en ansträngd ekonomi.

- Om det handlar om de summorna får vi svårt att konkurrera med Elfsborg, säger sportchefen Håkan Mild. Vi hoppas att det finns ett mervärde i annat som vi erbjuder som gör att Mikael Antonsson hellre väljer oss om han flyttar hem.

Försvararen medger att han står inför ett svårt val.

- Det gäller att tänka med både hjärta och hjärna, säger Antonsson.

Har värvat för över 30 miljoner

Michael Wagner