Hotad av IFK-fans inför övergången

Antonsson om varningen: Överdrivet - jag tycker de ska lugna ner sig

FOTBOLL

GÖTEBORG

Om den förre IFK Göteborgsförsvararen Mikael Antonsson, 24, väljer Elfsborg kommer han drabbas av kraftfulla supporterreaktioner.

Hotet framfördes i går.

- Det var inte roligt att läsa, säger Antonsson.

Sportbladet avslöjade i går att Elfsborg nyligen åter besökt Austria Wienproffset som blir Bosmanfall i sommar.

Boråsklubben har, enligt Sportbladets källor, erbjudit mittbacken en sign on-bonus på 4-5 miljoner kronor.

Den förre Blåvittbacken medgav att han står inför ett svårt val:

- Det gäller att tänka med både hjärta och hjärna.

Uttalandet väckte reaktioner i supporterleden kring IFK Göteborg.

På den välkända internetbloggen Bara ben på Glenn Hysén skriver supporterprofilen Markus Hankins under signaturen Frankie:

"Går Anton till Elfsborg lär supporterreaktionerna vid Jesper Blomqvist övergång till Djurgården och Andreas Anderssons till AIK se tama ut i jämförelse med vad som komma kan..."

"Det är tråkigt"

Mikael Antonsson läste i går texten på Bara ben-sajten som är Sveriges klart mest lästa supporterblogg.

- Det är tråkigt för mig personligen. Det är överdrivet och hör inte hemma i dagens fotboll. Jag tycker de ska lugna ner sig. Jag har bara öppnat dörren för att jag troligen kommer flytta från Austria Wien, säger Antonsson till Sportbladet.

Markus Hankins menar att han inte försöker uppvigla:

- Det är fel att ta det jag skriver som ett hot. Jag förmedlar bara de känslor som många supportrar har om Antonsson hamnar i Elfsborg.

"Bara en klubb"

Som grund för sitt angrepp mot den tidigare IFK-spelaren hänvisar Hankins till vad Antonsson sa till tidningen GT när han lämnade IFK Göteborg:

- Om jag återvänder till allsvenskan finns det bara en klubb som gäller. Inga pengar i världen kan få mig att välja en annan förening än IFK Göteborg.

- Nu tycker jag och många supportrar att Mikael Antonsson ska stå för sitt ord. Gör han inte det är det inte märkligt om det blir reaktioner, säger Hankins.

Antonsson tycker att det är märkligt att fansen inte ser skillnaden från när han gjorde sitt uttalande:

- Jag har oerhört starka känslor för föreningen IFK Göteborg. Det var därför jag skrev på ett nytt kontrakt strax innan jag gick till Austria Wien, för att klubben skulle få pengar. Men IFK Göteborg är inte samma förening idag, det finns nya problem, säger Antonsson.

Namninsamling

- Att vissa supportrar inte inser det är synd. Men på samma internetsida har de ju också en namninsamling för att få mig att skriva på för Blåvitt. Det är ju ett mycket bättre sätt att visa sina känslor. Det uppskattar jag.

Michael Wagner