Nio skott - åtta mål

Östers defensiv visar miserabel trend

FOTBOLL

VÄXJÖ

Åtta insläppta mål på två hemmamatcher.

Östers trygga defensiv håller på att rämna.

- Gör man tre mål på hemmaplan måste man vinna, säger mittbacken Fredrik Gustafsson.

Foto: Foto: SCANPIX

Mot AIK i måndags föll Öster med 0-4.

Mot Elfsborg spräckte Helgi Daníelsson Östers allsvenska nolla efter 216 minuter och hemmapubliken fick se ytterligare två mål framåt.

Men vad gör det när man släpper in fyra mål per match?

- Vi får ett tidigt och olyckligt mål i nacken. Ishizakis skott tar på Fredrik Gustafson och ställer Stringheim totalt. Det sänker oss rejält, säger Östers tränare Lasse Jacobsson.

Lagets första 35 minuter var riktigt dåliga.

Enkla bolltapp och uselt passningsspel.

Sedan blixtrade Pavel Zavadil till i en dribblingsrajd, fick hörna och Helgi Daníelsson dundrade in en volley i krysset.

- Det målet höjer oss rejält. Vi borde ha lett matchen i halvtid, säger Jacobsson och tänker på Daniel Svenssons nick utanför ur soprent läge.

Åtta insläppta mål på hemmaplan - på 180 minuter. Och då har motståndarna sammanlagt bara haft nio avslut på mål. Det är ett facit som kan knäcka vilken nykomling som helst.

- Det sitter så klart mycket i skallen. Det gäller för oss att bearbeta det här och visa för oss själva vad vi gjort bra i de här två matcherna, säger Lasse Jacobsson.

Under försäsongen har Öster spelat ett stabilt försvarsspel och släppt till få chanser och få mål.

I premiären mot IFK Göteborg höll man nollan efter en fläckfri defensiv insats.

- Jag vet inte riktigt vad det här beror på. Vi är lite för lama i vissa situationer men vi släpper inte till våldsamt mycket chanser, ändå släpper vi in mycket mål, säger Jacobsson.

Mattias Larsson