”Jag är bara en bonusspelare”

Mjällby fortsatt skadad - då kan legenden tappa sin plats

FOTBOLL

Johan Mjällby fortsatt skadad - då får Niklas Sandberg fortsatt förtroende i AIK:s mittförsvar.

- Jag tänker inte släppa platsen, säger Sandberg.

- Helt rätt. Ju starkare laget är utan mig desto bättre, säger Mjällby.

Foto: BILDBYRÅN, JIMMY WIXTRÖM
Bara bonus Johan Mjällbys plats har tagits av Niklas Sandberg (lilla bilden), men Mjällby känner inte sig hotad.

Johan Mjällby fick chansen i premiären mot Gefle men fick kliva av skadad. Mot Öster stod han över på grund av en sträckning i ljumsken. Under ett träningspass i veckan började samma ljumske återigen strula och legendaren finns inte med i AIK:s trupp mot Örgryte.

Given förra året

- Det känns lite deppigt, jag är i stort behov av både träningar och matcher. Men det blir så när man varit borta från elitidrotten ett tag, då åker man på smällar och konvalescensen blir extra lång. Men det känns inte som en allvarlig sträckning. Jag hoppas kunna köra på tisdag eller onsdag, säger Johan Mjällby.

Slåss om platsen

Mjällbys skada innebär att Niklas Sandberg får fortsatt förtroende. Sandberg var given i AIK förra året, men förpassades till bänken när Johan Mjällby kom hem. De två slåss just nu om platsen bredvid givne Nicklas Carlsson.

- Jag känner inte att jag konkurrerar bara med Johan, utan lika mycket med Nicklas Carlsson och Daniel Arnefjord. Men jag tänker inte släppa platsen, jag har varit ordinarie i två år och det tänker jag fortsätta med, säger Sandberg.

Johan Mjällby är ju en legend i AIK, känner du att ni konkurrerar på lika villkor?

- Ja, jag hoppas och tror att tränarna väljer den som är i bäst form. Tycker de att Johan är bättre ska han spela, men jag att jag kan bidra med mycket.

Bonusspelare

Johan Mjällby köper Niklas Sandbergs inställning till 100 procent:

- Jag är ändå bara en bonusspelare som egentligen karriären bakom mig. Jag hoppas att jag kan vara tillgänglig när jag behövs, men det viktigaste är att det går bra för AIK. Om vi vinner är jag skitglad.

Betyder det att du inte siktar på att spela varje match när du blir frisk?

- Jo, det är klart jag vill. Men för tio år sen hade jag blivit skitsur om jag inte fick spela. Nu är varje match en bonus.

David Tanentsapf