Inga mål än för Halmstad eller Djurgården

Men hemmalaget närmast segern

Foto: Andreas Hillergren/Bildbyrån
FOTBOLL

Halmstad (TT)

Halmstad och Djurgården inledde årets allsvenska med varsin 0–0-match och när de möttes på Örjans vall blev det...

...jodå, mållöst igen.

En högoddsare på sitt sätt eftersom det producerades elva mål i fjolårets båda möten.

Skulle något lag vunnit var det hemmalaget HBK som spelade bäst och skapade flest målchanser. Det höll även mästarlagets tränare Kjell Jonevret med om.

– Jag mötte någon i korridoren som tyckte det varit en trevlig match. Jag tycker den var kass, vi verkade gå på en cylinder för lite och ska vara glada för en poäng.

– Och jag är besviken att vi inte tog tre, vi ska vinna den här matchen på de lägen vi har, sade HBK-tränaren Jan Andersson och syftade bland annat på en klockren ribbträff i första halvlek.

Djuric prickade ribban

Det var halvlekens särklassige aktör Dusan Djuric som klämde till på volley från 25 meter, men Djurgårdens målvakt Pa Dembo Tourray kunde till sin lättnad konstatera att den glödheta projektilen var några centimeter för högt riktad.

– Det kändes direkt att det var en bra träff, synd att den inte gick in för det hade varit rättvist om vi fått tre poäng här, sade Dusan Djuric. Vi spelade taktiskt rätt och var hungrigare. Det gjorde Djurgården dåligt.

Den emellanåt kritiserade mästarmålvakten Tourray hade mycket att bestyra och gjorde det utmärkt. I andra halvlek avvärjde han snyggt ett friläge för Patrik Ingelsten och en nick från nära håll av planens minste spelare (!) Emil Jensen.

– Pa Dembo var bra och har nu hållt nollan i fyra matcher i rad, det var i alla fall positivt, menade Jonevret.

Långt från mästarspelet

Djurgården drabbades av en jobspost precis innan avspark när Jesper Håkansson måste utgå efter att ha skadat sig och möjligen bidrog det till att stockholmarna uppträdde så vilset.

Absolut inget i spelet skvallrade om att det blir guld i år igen, men å andra sidan förlorade Dif på Örjans vall i fjol med 1–3 efter att ha släppt in mål efter 14 sekunder...

I första halvlek var man inte ens nära en målchans, efter pausen fick vänsterbacken Robert Stoltz ett bra läge, men skottet var skevt. Det var egentligen allt, plus ett halvbra läge för Tobias Hysén som avvärjdes av HBK-målvakten Conny Johansson.

– Vi ska inte gömma oss bakom att vi blir bättre när planerna blir bättre, men så är det, hoppas Kjell Jonevret.

TT