Skrällgänget

AIK:s matchhjälte: Känns fruktansvärt skönt med vår start

Foto: andreas bardell.
mittbackshjälte I fjol gjorde Niklas Sandbergs mittbackskollega Nicklas Carlsson sju mål. I år kan det bli Sandberg som blir AIK:s oväntade målspottare. "Nä, jag hoppas han gör några mål han också, vi kan väl göra några var. Men det var otroligt skönt att få sätta dit den, det var det, säger han"
FOTBOLL

Niklas Sandberg kallas "Mjällbys ersättare", trots att han varit ordinarie i två år.

I går surnade AIK:s matchhjälte till när Johan Mjällbys namn återigen kom på tal.

- Jag börjar tröttna, säger han.

Nykomlingen AIK fortsätter att göra succé i allsvenskan, och leder serien på sju poäng efter tre omgångar. I går slog man ett tamt Örgryte, efter ett avgörande nickmål av mittbacken Niklas Sandberg.

Men trots stort spel i den allsvenska starten är den allmänna uppfattningen att Sandberg spelar på lånad tid, och att han kommer att bänkas så fort Johan Mjällby blir skadefri. Efter matchen var hjälten på topphumör, men surnade till när han återigen fick frågan om konkurrensen med Mjällby.

- Jag har aldrig fått så många telefonsamtal som nu. Jag börjar tröttna. Vi har 25 spelare i truppen och många duktiga. Självklart är Johan viktig, men vi är fyra mittbackar och alla är i en konkurrenssituation. Han får väl jobba som alla andra, säger Niklas Sandberg.

Kan inte det vara skönt då? Nu försvinner ju fokus från er andra och ni kan spela fotboll i lugn och ro...

- Jo, så kan det kanske vara. Men som sagt, vi är fyra mittbackar som konkurrerar om två platser: jag, Johan, Nicklas Carlsson och Johan Arnefjord. Allt handlar inte om oss två.

När Niklas Sandberg får prata om sin egen och lagets fina form blir han genast på bättre humör.

- Det känns fruktansvärt skönt med den här starten. Det finns inget skönare än att vinna, den känslan tröttnar man aldrig på, säger han.

AIK i allsvensk serieledning. Många säger att det beror på att ni bara fått möta bottenlagen än så länge...

- Örgryte hade väl som mål att komma bland de fyra-fem bästa. Vi kommer säker att få möta liknande lag framöver, det här var en bra värdemätare. De flesta lag kommer nog att få problem på Råsunda.

David Tanentsapf