Hånad Berggren gav svar på tal

”Jag bryr mig inte”

FOTBOLL

Hånad av hemmapubliken.

Hasse Berggren, 33, svarade med två mål.

– Folk får tycka vad de vill, jag bryr mig inte, säger Häcken-anfallaren.

Hasse Berggren – fotbollsfostrad i Hamrånge strax utanför Gävle – var skyttekung i Gefle IF i mitten på 90-talet. Besvikelsen var stor bland Geflesupportrarna när han i vintras valde att skriva på för Häcken i stället för att komma hem till Gefle. Många hade hoppats att Berggren, som gjorde 39 mål under fyra säsonger i Elfsborg skulle avsluta karriären i Gefle.

Psykningar

– Fotbollen är mitt yrke och Gefle ligger inte på samma nivå som Häcken. Det finns inte alls samma resurser i Gefle, därför blev det Häcken, säger Berggren.

I går var han tillbaka på Strömvallen och under hela matchen försökte delar av hemmapubliken psyka Berggren så fort han var i närheten av bollen.

– Visst hörde jag att det skrek åt mig, och det var en del saker som inte var så kul att höra, säger Berggren.

Fick sista ordet

– Men det brukar vara ännu värre när jag kommer till Söderstadion. Där brukar det vara mera drag i svordomarna, säger Berggren som lämnade Hammarby och flyttade till Norge inför säsongen 2000. 

Nu blev det Berggren som fick det sista ordet på Strömvallen. Med sina två mål i slutet av matchen tystade han effektivt alla försök till psykningar.

– Ja, det kändes riktigt bra att sätta dit dem. Inte för att det var just mot Gefle utan mer för att det var skönt att få göra mål igen, säger Berggren.

De två målen mot Gefle var Hasse Berggrens första i Häcken-tröjan.

Hans Abrahamsson