Åtalas

Stjärnan inför rätta efter härvan

FOTBOLL

IFK Göteborgs Stefan Selakovic kommer nästa vecka att åtalas för sin inblandning i skattehärvan.

Om han fälls riskerar han två års fängelse.

– Min uppfattning är att Stefan är oskyldig, säger hans juridiska ombud Jonas Nilsson.

Foto: RogER LUNDSTEN
Anklagad Stefan Selakovic åtalas för skattebrott.

Förundersökningen i Blåvittaffären är i princip avslutad och på torsdag nästa vecka kommer överåklagare Gunnar Stetler att kalla till presskonferens.

Tillsammans med IFK Göteborgs före detta klubbdirektör Mats Persson och den före detta kassören Jan Nilsson kommer Selakovic då att åtalas, erfar Göteborgs-Posten.

Ingen överraskning

Mats Perssons juridiska ombud, advokat Per E Samuelsson, bekräftar att han blivit kallad till Ekobrottsmyndighetens presskonferens nästa vecka.

– Man behöver inte vara någon Einstein för att räkna ut att min klient blir åtalad. Det är ingen överraskning för oss, men vi hoppas på motsatsen. Det är absolut inget brott begånget, säger Samuelsson till GP.

Advokat Jonas Nilsson är Selakovics juridiska ombud och han medger att han fått åklagarens slutdelgivning. Däremot känner han inte igen de brottsmisstankar som riktas mot Selakovic.

”Oskyldig”

– Jag är inte säker på att det väcks åtal mot Stefan. Min uppfattning är att han är oskyldig, säger Nilsson.

Spelaragenten Kent Carlzon kommer däremot inte att åtalas nästa vecka. Misstankarna mot honom kvartstår, men Ekobrottsmyndigheten väntar fortfarande på material från utlandet och ytterligare förhör kommer att hållas.

Janna Roosch Haraldsson