AIK stoppar Boateng från landslagsspel

Missar Ghanas VM-uppladdning

FOTBOLL

AIK:s stjärnmittfältare Derek Boateng har tagits ut i VM-klara Ghanas trupp i en träningsmatch mot bundesligalaget Stuttgart den 26 april.

Men AIK vägrar släppa Boateng på grund av det hårda programmet i allsvenskan.

-Vi har match både måndag och torsdag och även om han får liten speltid i landslaget skulle det vara svårt för honom att delta i derbyt, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic till Fotbolldirekt.com.

AIK stoppar Boatengs medverkan med hänvisning till det tuffa programmet i allsvenskan där AIK möter Helsingborg borta på måndag och derbyt mot Djurgården på Råsunda på torsdag.

– Jag har inte hunnit prata med Derek ännu, men utgår ifrån att han förstår AIK:s situation, säger Boatengs agent Patrick Mörk till TT.

– Vi hoppas att vi kan få Ghanas förbundskapten att komma och se Derek spela för AIK, alternativt att Derek kan få visa upp sig i en annan landskamp i maj.

AIK och Boateng är fortfarande i förhandling om ett nytt kontrakt. Det nuvarande går ut efter 2006.

Boateng skulle enligt hemsidan My Ghana Football få chansen att visa upp sig för förbundskaptenen Ratomir Dujkovic inför mästerskapet. Dujkovic har enligt uppgift följt Boatengs utveckling den senaste tiden med stort intresse. Men för Boateng går chansen alltså om intet, åtminstone den här gången.

- Jag känner deras förbundskapten Dujkovic och har pratat med honom om att vi stoppar Derek. Men deras landslag ska till Ryssland för ett kort läger i början av maj och då ska det finnas möjlighet för Derek att åka dit, säger Novakovic.

Jörgen Källström