– Besviken om jag inte får åka till VM

Max kan lösa Blågults back-kris – men Lars-Roland har inte ringt

FOTBOLL

Max von Schlebrügge dominerar stort i Hammarbys mittförsvar.

Men trots backkrisen i landslaget har han fortfarande inte hört ett ord från förbundskaptenerna.

– Jag blir besviken om jag inte kommer med till VM, säger han.

Foto: LASSE ALLARD
tyst i luren Max von Schlebrügge är lysande i allsvenskan – och kan vara lösningen på landslagets back-kris. Men än så länge har förbundskaptenerna inte hört av sig.

Erik Edman och Olof Mellberg är skadade, och Alexander Östlund är inte helt ordinarie i division ett.

Lösningen kan finnas på hemmaplan. Max von Schlebrügge har inlett årets säsong som han avslutade den förra – fullständigt lysande. Men trots formtoppen och back-krisen har ingen av förbundskaptenerna hört av sig ännu, vilket talar för att Lars Lagerbäck har bestämt sig för att gå en annan väg.

– Nej, dom har inte ringt, det har varit väldigt lugnt. Men jag vet inte hur det fungerar, om det är meningen att man ska ha diskussioner. Man ska väl visa på plan vad man går för.

Många experter vill ha med dig till VM, hur känns det att förbundskaptenerna verkar ha en annan uppfattning?

– Det är jättekul att få en sån uppskattning, och att man spelar så pass bra. Men det är inte upp till mig att bedöma om jag ska vara med. Jag vet ju heller inte vad som krävs, det har förbundskaptenerna mycket bättre koll på. Jag kan bara försöka visa vad jag kan, och hoppas att det räcker. Det är ändå förbundskaptenerna som ska ha bäst koll på det hela, och det är de som väljer truppen. Man får väl lita på dem och acceptera deras beslut.

Blir du sur om du inte kommer med?

– Nej, sur blir jag inte.

Besviken?

– Ja, besviken blir jag ju. Det ska man väl bli, annars är det inget roligt att hålla på med fotboll. Men att jag är med i snacket och att många tycker att jag ska med betyder väl att jag har gjort någonting rätt.

Här är de VM-aktuella allsvenska spelarna

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM