”Det är klart vi är besvikna när vi inte vinner på Söderstadion”

Hammarby tillbakatryckta mot Halmstad

FOTBOLL

Halmstad har släppt in ett mål på fyra matcher. Ändå väntar laget på den första segern i årets allsvenska.

Måltorkan fortsatte mot Hammarby på Söderstadion, 0–0.

Hammarby klarade sig undan med blotta förskräckelsen.

– Det blev inte alls som vi trodde. Vi blev ordentligt tillbakatryckta och våra två stackars forwards fick jobba ensamma med långbollar mot ett kompakt HBK-försvar, säger Hammarby-tränaren Anders Linderoth.

Foto: Bildbyrån
Mållöst. Varken Hammarby eller Halmstad spräckte målnollan på Söderstadion.

Förra säsongen gjorde Halmstad tredje flest mål i allsvenskan, efter Djurgården och just Hammarby. Dessutom vann islänningen Gunnar Heidar Thorvaldsson skytteligan på 16 mål.

I år är laget är laget mållöst efter fyra matcher och trots en bra första halvlek blev det 0–0 borta mot Hammarby.

– Vi är rejäla och tuffa. Vi skapar chanser men får inte till det sista. Men jag är inte orolig, målen kommer, sade mittfältaren Dusan Djuric.

Halmstad tryckte tillbaka ett blekt Hammarby. Bortalaget hade fem hörnor före paus – alla var livsfarliga. En nickades bort på mållinjen av Erkan Zengin, en landade i Ante Covic vänstra stolpe och en i nätmaskorna.

Målet dömdes dock bort för ruff på målvakten.

– Domaren gjorde säkert rätt, sade tränaren Janne Andersson som var nöjd med sitt lag.

– Jag har inte varit med om att trycka tillbaka Hammarby på Söderstadion som vi gjorde i dag. Vi kommer rätt in i matchen och visar en bra attityd. Och jag tror fortfarande inte att vi kommer att stå på noll mål när säsongen är slut.

Matchen mot Hammarby var Halmstads tredje på en vecka. Nu väntar Gais på onsdag.

– Det måste vara unikt för allsvenskan. Men nu får vi glädje av att vi spelade i Uefacupen i höstas. Det härdade oss och vi visade i dag att vi klarar att ladda om, sade Andersson.

Hammarbys tränare Anders Linderoth var missnöjd.

– Det blev inte alls som vi trodde. Vi blev ordentligt tillbakatryckta och våra två stackars forwards fick jobba ensamma med långbollar mot ett kompakt HBK-försvar. I andra halvlek är det bättre men 0–0 är ganska rättvist.

Linderoth valde att göra sitt första byte redan i paus då Jeffrey Aubynn ersatte Erkan Zengin. Aubynn gav bättre spets åt hemmaanfallen och hade sånär avgjort matchen.

Petter Furuseth Olsen, som spelade upp sig rejält efter paus, slog i den 64:e minuten ett inlägg mot bortre stolpen. Aubynn hann först på bollen men Conny Johansson gjorde en fantastisk räddning vid sin högerstolpe.

Annars hade Hammarby svårt att komma till riktigt bra lägen.

– Det var ingen av våra bättre matcher. Bollen studsade och det var mycket bollar i luften. Vi lyckades inte flytta upp laget, sade Björn Runström.

Men någon underskattning var det inte tal om:

– Nej, vi vet att HBK är ett bra lag. Det blir så här ibland. Men det är klart att vi är besvikna när vi inte vinner hemma på Söderstadion. Det är man alltid, sade Runström.

Hammarby fick slutföra matchen med tio man sedan Mikkel Jensen åkt på två gula kort, det andra i den 79:e minuten.

Ändå förde hemmalaget matchen tiden ut.

– Jag tycker att vi tröttnar lite. Andreas Johansson blev lite för ensam centralt. Men det är klart: Djuric och Ingelsten har sprungit en del den senaste tiden. Samtidigt är Hammarby bra när de får utrymme, sade Janne Andersson.

Som får hoppas på premiärmålet hemma mot Gais på onsdag – i lagets fjärde allsvenska match på tio dagar.

Sportbladet.se - TT ([email protected])