Upp till bevis AIK

Rikard Norling är optimistisk: Vi måste tro på den väg vi valt att gå

FOTBOLL

Ledning i allsvenskan.

Flest gjorda mål.

Nu väntar det riktiga testet för AIK, med fyra tuffa matcher på rad.

Men tränaren Rikard Norling är optimistisk:

- Vi vill ta tolv poäng, säger han.

Smekmånaden är över för AIK. Efter sju poäng på de tre första matcherna väntar i tur och ordning Helsingborg, Djurgården, Hammarby och Elfsborg.

- Vi har haft två hemmamatcher i serien och en borta. Lagen vi mött är lag som vi på förhand ska kunna tas med. Det har vi lyckats med, konstaterar Norling.

Tuffare motstånd

AIK måste visa att laget klarar av att spela som man gjort hittills, även när motståndet på förhand är tuffare.

- Vi måste tro på den väg vi valt att gå, alltså rent taktiskt hur vi ska spela och på balansen i laget. Det går inte att titta i backspegeln nu.

- Det gäller att få ut max mot Helsingborg och sedan återhämta sig och analysera. Samma förberedelser som vanligt, det är så vi jobbar, säger han.

Norling själv spelar en nyckelroll för att få spelarna att behålla fokus efter framgångarna.

- Jag måste förbereda mig för varje match för att inte sända fel signaler. Slarvar inte spelarna ska inte jag heller göra det. Då får inte spelarna maximala förutsättningar att lyckas. Man måste vara alert för att driva det här framåt, säger han.

Hur många poäng siktar ni på?

- Det är klart man vill ha 12 poäng, det vore ju konstigt om man spelade för att ta färre än så. Vi försöker vinna varje separat match.

Johan Mjällby saknas fortfarande. Därmed även en stor ledare på planen, när det som bäst behövs.

Boateng i hetluften

- Han blir bättre hela tiden, snart borde han kunna komma in i full träning igen. Men ersättarna har skött sig bra, det är ingenting att hymla om, säger Norling.

Derek Boateng har varit i hetluften med diskussioner kring landslagsspel och nytt kontrakt. Men det är ingenting som påverkar laget.

- Det är alltid någonting som skrivs om AIK, det är vi vana vid. Påverkar det någon, då måste man lära sig hantera det, säger Rikard Norling.

AIK:s program

Petter Maaherra

ARTIKELN HANDLAR OM