”Besöken har påverkat mig”

Petter Andersson sliten – tror att det beror på släkten

FOTBOLL

Normalt är han piggast i laget – i går såg han tung och sliten ut.

Petter Andersson själv säger att den tveksamma insatsen kan bero på hans egen familj.

– Jag har haft besök hela veckan och inte kunnat koppla av. Kanske kan det vara en bidragande orsak, säger han.

Petter Andersson hade en tung eftermiddag på Söderstadion i går. Han plockades bort totalt av Halmstads Andreas Johansson, hamnade för lång ner i banan, varnades och byttes ut i andra halvlek.

Efteråt plockade han fram den blytunga sågen – och använde den på sig själv.

– Min egen insats? Den var jävligt dålig. Det blir oftast så i min roll, att man har någon på sig hela tiden. Men att de kan ta bort mig så enkelt, det håller inte. Jag var skitdålig, helt rätt att jag blev utbytt, säger han.

”Ständigt besök”

Petter skyller inte sin insats på lagkamraterna eller taktiska detaljer. Han säger att han kände sig sliten – och säger att det kan bero på veckans många familjebesök.

– Det har varit föräldrar och kusiner, i några dagar har det varit folk här ständigt. Det är ingen stor grej, men lite har det nog påverkat. Jag har sovit lite dåligt och kände mig allmänt tung i både huvudet och kroppen. Den största anledningen är väl förmodligen att det går upp och ner i fotboll, men sen försöker man hitta ursäkter. Kanske har det varit en bidragande orsak, säger han.

Känner du dig sliten i allmänhet?

– Absolut inte, det var bara i dag (läs i går). Jag har kanske inte kopplat av så mycket som jag borde. Man känner ju sig lite skyldig att hitta på saker när man har besök, man kan ju inte bara sitta i lägenheten och vara sur och otrevlig.

Efter 65 minuter valde tränaren Anders Linderoth att plocka Petter Andersson av banan och sätta in Erik Johansson.

– Det kändes som ett naturligt byte. Erik är en sån som kan avgöra matcher på egen hand, säger Anders Linderoth.

”En mellandag”

Varför fungerade det inte för Petter mot Halmstad?

– Vi hade väl en mellandag, vi är inte lika fräscha i benen som i de tidigare matcherna. Petter har ju egentligen ytor och löpa runt på, men han kanske också var lite trött i dag.

I den andra halvleken tog Hammarby över matchen, och skapade ett par heta chanser. Enligt Anders Linderoth berodde det på justeringarna laget gjorde i paus.

– Det är betydligt bättre i andra, vi blir löpvilligare. Vi försökte rätta till det i paus, och få upp mittfältet mycket högre. Det finns ingen anledning att två eller tre mittfältare är på egen planhalva när bollen går fram till forwards, då kan de bara försöka toucha den till varandra, eftersom ingen möter.

Stöd från kaptenen

Bajens lagkapten Mikkel Jensen tar Petter Andersson i försvar.

– Hela mittfältet måste ligga högre upp, så att vi kan vinna andrabollarna. Då får Petter fler ytor och vi kan spela fram honom i bättre lägen. Då är han duktig som fan, säger Jensen.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM