Aubynn: En helt sjuk räddning

FOTBOLL

Jeffrey Aubynn trodde att han hade avgjort matchen.

Men Conny Johansson i HBK-målet reflexräddade mittfältarens jättechans i stor stil.

– Helt jävla sjukt, jag hade ju redan börjat fira, suckar han.

Helt missnöjd med kvällen ska Jeffrey Aubynn absolut inte vara. Hans inhopp direkt i den andra halvlek satte fart på Bajens anfallsspel och ändrade matchbilden. Ändå har han själv inte kommit över missen 20 minuter in på den andra halvleken.

”Jag hade börjat fira”

Efter fint förarbete av Petter Furuseth Olsen på högerkanten avslutade Jeffrey Aubynn från nära håll. Ingen trodde att det skulle bli något annat än mål – förutom HBK-keepern Conny Johansson som på något ofattbart sätt fick upp högerarmen.

– Jag träffar bollen med låret. Jag ser ju att den är inne och då springer jag iväg och ska fira. Det är en sjuk jävla reflex, den finns liksom inte, han bara fångar upp den. Surt, den hade varit grymt skön, säger Jeffrey Aubynn.

Hur känns det att gå ifrån den här matchen med

0–0?

– Det känns ju sådär, trist att vi inte vinner. Men såna här matcher måste man väl också genomlida. Halmstad gör det bra, de kämpar och krigar.

”Krigande lag gynnas”

Flera Hammarby-spelare, bland annat anfallaren Björn Runström och mittbacken Pétur Marteinsson, tyckte att den dåliga gräsmattan satte käppar i hjulet för Hammarbys offensiva spel. Jeffrey Aubynn håller med.

– Det är ingen bortförklaring, det är ju så att lag som spelar defensivt och krigar gynnas. Men jag tycker ändå att vi ska klara av att göra det bättre än vad vi gör.

Efter matchen fick Aubynn mycket beröm av tränaren Anders Linderoth. Men från start hade samme Linderoth placerat Aubynn på bänken.

– Det var jag inte glad över. Men det är Anders som är bossen. Sen har jag varit lite skadad. När jag kan träna för fullt ska jag vara med i startelvan igen.

David Tanentsapf