Här fixar de en VM-plats

Jonson, 32, och Andersson, 39, glänste inför Lagerbäck på Stadion

Foto: ANDREAS BARDELL
BÄST I DJURGÅRDEN Mattias Jonson jublar tillsammans med Tobias Hysén efter 1-0 mot Blåvitt. Nu väntar förmodligen VM för Jonson.
FOTBOLL

Med förbundskaptenen

på plats tog "gubbarna"

chansen att visa upp sig.

Nu hoppas Mattias Jonson, 32, och Bengt Andersson, 39, på en VM-biljett.

- Jag skulle bli oerhört glad, säger Andersson.

- Självklart tror jag att jag har stora chanser, säger Jonson.

Foto: ANDREAS BARDELL
BÄST I GÖTEBORG Bengt Andersson gör en av flera räddningar mot Djurgården. Nu väntar kanske VM för 39-åringen.

Lars Lagerbäck fanns på Stockholms stadion och han fick härliga formbesked från både Jonson och Andersson. Mattias Jonson var bäste djurgårdare och blev dessutom matchhjälte. I den 81:a minuten petade han in segermålet efter att mittbacken Markus Johannesson nickat i stolpen.

- Inget märkvärdigt mål, mest en tillfällighet. Jag stod bara på rätt plats, säger Jonson.

"Jag är bättre nu"

Trots förlusten levererade Bengt Andersson en ny stormatch mot Djurgården och svarade för tre riktigt kvalificerade räddningar.

Målvaktsveteranen står bokförd för elva landskamper - den senaste från start i VM-kvalet mot Lettland 1996.

Nu tio år senare är han åter högaktuell.

- Jag tycker själv att jag är är bättre nu än för tio år sedan, och det skulle vara en otrolig upplevelse att få vara med i en VM-turnering, säger Bengt Andersson.

Vad tror du om chanserna att komma med?

- Svårt att säga. Isaksson (Andreas) är given etta, men i rollen bakom honom kan jag nog vara med och avlasta och hjälpa till med vissa saker.

VM - en bonus

Än har inte Bengt Andersson hört något från Lars Lagerbäck och Roland Andersson.

- Jag har inte funderat på landslaget över huvud taget tidigare. Blir jag uttagen är det bara en bonus, säger Andersson.

En som definitiv tycker att Andersson bör finnas med i resonemanget är Mattias Jonson.

- Spelar han som i dag måste han självklart vara en het kandidat. Jag vet att det kommer att knorras om hur gammal han är. Men skit i det, kolla hur han spelar i stället. Självklart har han alla möjligheter att komma med till VM.

"Funkade bra"

Mattias Jonson var tillbaka med besked efter att ha varit avstängd i de två senaste matcherna mot Halmstad och Kalmar. Jonson var på ett härligt spelhumör och löpte kopiöst i 90 minuter.

- Det kändes bra. Jag fick mycket boll och tajmade löpningarna rätt. Det funkade bra både för mig och hela laget, säger han.

Djurgårdsanfallaren var med i Sydkorea/Japan för fyra år sedan och har goda förhoppningar om att hans namn finns med när truppen offentliggörs den 9 maj.

- Jag känner mig i bra form. Sen har jag varit med i två mästerskap tidigare, och var med hela kvalet. Självklart tror jag att jag har stora chanser, men vi får vänta och se, säger Jonson.

SVENSKA MÅLVAKTSLIGAN I VM

David Tanentsapf, Hans Abrahamsson