”Vi ska bli bäst”

Rikard Norling fruktar Dif – men tror att AIK stannar kvar i toppen

FOTBOLL

AIK har lekt färdigt i toppen av allsvenskan – i alla fall om man får tro Sportbladets krönikörer Peter Wennman och Lasse Sandlin.

Tränaren Rikard Norling håller med om att Djurgården är av en annan kaliber än tidigare motståndare.

– Det är inget att hymla med. Men det vore absurt om vi inte hade ambitionen att vara kvar i toppen, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
FÅGEL ELLER FISK? AIK har fått en kanonstart på allsvenskan – men nu väntar ett beydligt tuffare spelschema. Tränare Rikard Norling är dock övertygad om att hans lag kommer att ligga kvar i topp.

Nykomlingen AIK har två segrar och två oavgjorda matcher i allsvenskan så här långt, vilket ger laget en andraplats i serien, med lika många poäng som Djurgården och Hammarby.

I gårdagens Sportbladet skrev krönikören Lasse Sandlin att ”nu är det slut på det roliga”, och syftade på att AIK nu ska möta Djurgården, Hammarby och Elfsborg i de tre nästkommande matcherna, betydligt tuffare nötter att knäcka än Gefle och Öster.

Förväntas vinna

– Det är inget att hymla om, visst är Djurgården ett bättre fotbollslag än Gefle. Men är man i AIK förväntas det att man ska vinna sina hemmamatcher, och de flesta bortamatcherna med. Säg den AIK:are som skulle acceptera att vi gick in för att spela oavgjort i derbyt, säger tränaren Rikard Norling.

Er målsättning är att vara kvar i toppen säsongen ut?

– Det skulle vara absurt om jag svarade nej på den frågan. Vi har höga ambitioner och tror på oss själva, vi ska fortsätta utvecklas för att bli bäst. Det blir man inte om man ställer sig i lä och backar tillbaka.

Inget speciellt

I morgon kommer det riktiga elddopet. Mot de svenska mästarna får vi se om AIK håller den klass klubben siktar på att hålla. Men enligt Rikard Norling blir det inga speciella förberedelser bara för att Djurgården står för motståndet.

– Det är en spännande match, men vi förbereder oss, spelar och analyserar matchen enligt samma principer som vanligt. Vi tror mycket på oss själva.

Du var i Kalmar och såg Djurgården vinna med

1–0 för en vecka sedan. Vad fick du för intryck

utifrån den insatsen?

– Matchen blev lite förryckt efter Kalmars utvisning. Det pratas om att målet var en tillfällighet. Men även om det kom på övertid så känner jag igen sättet som Djurgården anfaller på. Det är något vi ska ta fasta på.

David Tanentsapf