Fortsatt måltorka för Halmstad

Fem matcher utan mål för hallänningarna

Foto: Arne Forsell/Bildbyrån
FOTBOLL

Halmstad (TT)

Sju och en halv timme.

Så länge har Halmstads BK, och fjolårets skyttekung Gunnar Heidar Thorvaldsson, spelat allsvensk fotboll i år utan att lyckas göra ett enda mål.

Måltorkan fortsatte på onsdagen med 0–0 hemma mot Gais. Det var hallänningarnas fjärde 0–0-match på de fem första omgångarna.

– Den här matchen i ett annat skede hade varit jättebra, men nu rör den om lite i huvudet, så klart. Men jag tror inte på tomtar och troll. Jobbar man vidare får man det man förtjänar över tid, hoppas tränaren Janne Andersson.

Både Halmstad och Gais hade chanser att avgöra på Örjans vall och den allra bästa hade Gais, då Tomas Rosenkvist bara en minut in på andra halvlek plötsligt befann sig helt ren vid bortre stolpen efter Daniel Blomgrens högerinlägg. Men på något sätt lyckades Rosenkvist toffla bollen utanför.

Halmstads bästa läge var ett distansskott från Martin Fribrock med knappa kvarten kvar, men Dime Jankulovski i Gaismålet gjorde en fin enhandsräddning.

Svältfödd på bra bollar

Gunnar Heidar Thorvaldsson längst fram hos hallänningarna löpte och försökte, men var återigen svältfödd på bra bollar. Enda vassa läget som islänningen hade var en nick som Jankulovski tippade över ribban i första halvlek, men då var offsideflaggan redan uppe.

Båda lagen gör annars bäst i att glömma den första akten så fort som möjligt. Både Halmstad och Gais föredrar att spela med en ensam anfallare

och packa mittfältet fullt med folk, och resultatet blev ett evigt långbollande mellan två stabila försvar.

Andra halvleken var öppnare och händelserikare, även om den ojämna gräsmattan inte inbjöd till något skönspel.

– 0–0 speglade matchen. Med lite flyt hade vi kunnat vinna. Vi hade ett par vassa chanser där vi borde ha gjort mål eller i alla fall träffat mål, summerar Gaistränaren Roland Nilsson.

Besvärlig kväll

Gais spelade 0–0 för andra matchen i rad och Nilsson tvingas nu hitta en ny anfallslösning till derbyt mot IFK Göteborg i nästa omgång. Britten James Keene, som hade en besvärlig kväll mot Halmstads mittförsvar, drog på sig sin tredje varning och är avstängd.

Bättre underlag på Örjans vall är dock på väg. Halmstads kommunfullmäktige väntas på torsdagskvällen anslå 3,5 miljoner kronor till planvärme och en ny gräsmatta, som ska läggas redan under VM-uppehållet i sommar.

TT , Daniel Lagerqvist