Berggren ostoppbar - redan fyra mål på planer med konstgräs

FOTBOLL

BORÅS

Fjärde målet på fem matcher. Samtliga på konstgräs och mot forna lag.

- Men vanligt gräs är ändå överlägset, säger Hasse Berggren.

Han lämnade Elfsborg, som inte ville ge honom bättre betalt, i höstas. Valde bort Gefle, som surade, och skrev i stället på för Häcken.

Nu "betalar" Hasse Berggren tillbaka. Först två mål på bortaplan mot Gefle i omgång tre. Och i går två mål på Borås Arena mot Elfsborg.

Applåderna som mötte honom när han kom in på planen byttes ut mot nidramsor efter hans två mål. Elfsborgs-supportrarna glömde snabbt av sin forne hjälte.

- De blev lite dåliga förlorare i slutet, men det är väl så det ska vara. Fast de applåderade mig ju i början, det var kul, säger Berggren.

Misstänkt offside

Skytteligaledaren var stekhet, och kunde ha varit tremålsskytt redan efter en kvart.

- Wiland gör ett par kanonräddningar, säger han.

Första målet kom i stället efter 38 minuter. Och då från mycket misstänkt offsideläge. Dioh Williams slog in bollen från kanten, till helt fristående Berggren.

- Jag har inte en aning. Men domaren blåste ju inte för offside, så då var det ju inte det, säger Berggren med ett flin.

Såg en lucka

Elfsborg kom starkt tillbaka, kvitterade, men just när pressen ökade ännu mer så stack han fram igen.

- Jag drar till direkt med vänstern, tänkte att det nog skulle bli en lucka mellan backarna, som samtidigt skymde målvakten.

Två mål mot de gamla lagkamraterna, men ändå ingen vinst.

- Riktigt surt. Jag hade hellre gått mållös av planen med en vinst.

Du har gjort fyra mål på konstgräs, noll på på vanligt gräs. Fördel konstgräs för med andra ord?

- Just nu ja, när gräsplanerna är dåliga. Men vanligt gräs är ändå överlägset bäst, om ett par veckor kommer det vara bra. Just nu gynnar de dåliga planerna försvarsspelarna enormt, det är därför det blir så få mål på naturgräsplaner.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM