”Konstgräs inte lösningen”

Målsumparen Fribrock vill inte skylla ifrån sig

FOTBOLL

HALMSTAD

Målen uteblev i Halmstad. Igen.

Men Halmstads Martin Fribrock tror dock inte på konstgräs som lösning.

–?Att säga att målen uteblir på grund av planen är en dålig undanflykt, säger Fribrock, som var närmast att näta mot Gais.

Fem matcher och inga mål. Halmstad, med regerande skyttekungen Gunnar Heidar Thorvaldsson, får helt enkelt inte in bollen.

Men chanserna finns där.

I 0–0-mötet med Gais var det Martin Fribrock som utifrån sin vänsterkant hade flest och bäst lägen till att spräcka nollan.

–?Det är nära. Men vid ett friläge får jag för bra träff vilket gör att bollen går rakt på Dime (Jankulovski) i stället för förbi med den skruv jag ville ha. Sen gör han flera bra räddningar så det är inte mycket att säga om, säger Fribrock.

”Konstgräs ingen lösning”

Halmstadmittfältaren gjorde sina första hela 90 minuter efter att han missat fjolårssäsongen på grund av korsbandsskada.

–?Det känns bra personligen och jag tycker att vi skapar mycket och har börjat få ordning på offensiven. Snart trycker vi in den.

Att lagen var hämmade av den ännu inte helt gröna planen var tydligt. Men att målen uteblev på grund av detta, medan de kom i Borås på konstgräset, ville Fribrock inte tro.

Ska spelas på gräs

–?Klart att det påverkar men konstgräs är inte lösningen. Fotboll ska spelas på gräs. Däremot så måste det satsas på värmeslingor i planerna. Detta är ju något man fattat på andra sidan sundet och på engelska öarna. Vi i Sverige måste också satsa på det. Idag ska något av lagen dock göra mål på de chanser som finns och missarna har inget med underlaget att göra, säger Fribrock.

Jill Wegerup ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM