Rättvist oavgjort för Öster och Örgryte

Mållöst på Värendsvallen

Foto: Andreas Hillergren/Bildbyrån
FOTBOLL

Växjö (TT)

Öster började och slutade bäst, men däremellan var det Örgryte som höll i taktpinnen.

Därför var delad pott, och mållöst, en rättvis utgång av den allsvenska matchen på Värendsvallen.

– Jag tycker det blev en svängig match och vi var oroligt som lag i början av andra halvlek. Därför var det starkt av oss att komma igen och lyfta oss spelmässigt ännu en gång. Vi kunde rentav vunnit på den fina slutforceringen, säger Östers mittfältsveteran Peter Wibrån.

Det blev ingen höjdarmatch inför de 3642 i publiken denna småregniga afton.

Men Öster började piggt och det var främst Freddy Borg som hade två möjligheter att spräcka nollan hos Dick Last i Örgrytes mål.

Men Örgryte växte in i matchen och tabelljumbon avslutade första halvleken bra. Lika lovande såg Örgrytes spel ut i inledningen av den andra halvleken. I 60:e minuten hade sånär Ola Toivonen sågat sig igenom Österförsvaret i ett friläge, men hemmabacken Fredrik Bild avvärjde i sista stund.

När Örgryte inte fick utdelning kom Öster igen. Växjölaget började vinna boll igen och det var mycket nära att Pär Cederqvist nickat in segerbollen i 71:a minuten. Även Öster-tjecken Pavel Zavadil hade ett farligt skott tätt utanför Örgrytes mål.

Rättvist kryss

– Sett till hela matchen får trots allt oavgjort ses som rättvist, säger Östers tränare Lars Jacobsson.

Han fick medhåll av kollegan Zoran Lukic:

– Andra halvlekens första 20 minuter såg riktigt bra ut, men vi saknar spetskompetens framåt just nu. Jag är nöjd med poäng borta, men jag är därför inte nöjd med anfallsspelet.

I Öster ska målvakten Robert Veselovsky och unge backen Erik Tengroth ha bäst betyget i defensiven. Peter Wibrån och Pavel Zavadil var starka kuggar framåt.

I Örgryte gjorde Dick Last i målet ett säkert intryck och hela backlinjen såg stabil ut. Boyd Mwila var duktig på topp och en ständig oroskälla för Östers försvar.

TT