”Vi kan inte kalla oss ett topplag”

Ny förlust - nu kan Henke hamna i ett bottengäng

FOTBOLL

GÄVLE

Hela Helsingborg väntar på Henrik Larsson.

Men risken är stor att Henke kommer till ett lag som redan är borta från den allsvenska guldstriden.

- Vi har inte helheten i spelet för att kalla oss ett topplag, säger Peter Swärdh.

Foto: BILDBYRÅN
PRESSAD TRÄNARE Peter Swärdhs Helsingborg har inlett svagt. Nu blir blir pressen allt hårdare på Swärdh att HIF ska bli ett vinnande lag.

Helsingborgstränaren är kraftigt ifrågasatt. Redan i premiären mot Hammarby krävde supportrarna hans avgång. Förlusten mot Gefle lär inte minska kraven på att sparka Swärdh.

- Jag har absolut inga tankar på att avgå. Just nu ser jag bara framåt och jag tror på det vi håller på med, säger Swärdh.

Bland Helsingborgsfansen pratas det om tiden före Henke och tiden efter. Men fortsätter Helsingborg att spela som i går kommer Henke till ett lag som redan har bränt chansen att slåss om guldet.

"Går ner oss rejält"

Swärdhs spelsystem är hårt kritiserat. Helsingborg har bara skrapat ihop fem poäng så här långt och ligger nia i tabellen.

- Visst är det en besvikelse att vi ligger där vi ligger. Vi har inte helheten i spelet för att kunna kalla oss ett topplag, säger Swärdh.

Mittbacken Andreas Jakobsson, var precis som Swärdh, missnöjd med vad Helsingborg presterade i andra halvlek.

- Fan, det får inte hända. Vi går ner oss rejält, får lite panik efter deras mål och börjar slå långbollar. Läget är lite pressat, det ska jag inte sticka under stol med, säger Jakobsson.

Något Gefle inte var sena att utnyttja. Kristen Viikmäe sköt segermålet efter ett mönsteranfall med Rene Makondele och Yannick Bapupa som arkitekter. Bapupa kom in och räddade en poäng mot Örgryte senast, och belönades med att få spela från start. Kongolesen tackade för förtroendet och var på ett härligt spelhumör.

- Målet mot Örgryte betydde mycket. Klart jag varit besviken över att jag inte fått spela tidigare, men det har varit svårt att komma in i Gefles spelsystemet, säger Bapupa.

Fem matcher - bara en enda HIF-seger

Hans Abrahamsson