”Vi ska vara i topp”

Måltjuven Runström sparar inte på krutet

FOTBOLL

GÖTEBORG

Inte heller efter matchen spar Hammarbys matchhjälte på krutet. Björn Runström har högtflygande planer både för sig själv och för laget.

– Jag ska göra många mål och vi ska vara i topp, säger tvåmålsskytten.

Foto: Foto: Anders deros
EN BRA DAG PÅ JOBBET Björn Runström sprang ifrån IFK-försvaret och avslutade kliniskt rent. Det gav Hammarby segern på Ullevi.

1–0 till Hammarby kom som en chock på Gamla Ullevi. Göteborg hade börjat starkast men i en snabb kontring där Jeffrey Aubynn hittat Björn Runström small det till.

– Jag får bollen perfekt och tar med den med en kort touch innan jag sätter den med vänster insida. Det fanns tid att placera den, säger Runström, som nu gjort tre mål på fem matcher.

Mål nummer två för Hammarby och Runström kom när gästerna behövde det som bäst. Göteborg hade fått tag i matchen och dessutom blivit flertaligt då Max von Schlebrugge fått lämna planen efter två gula kort.

Återigen stod Aubynn för passet och Runström för målet, denna gång med hjälp av högerfoten.

– Jag kom lite ur vinkel, klipper ändå till och den sitter längs marken i bortre. Helt underbart, säger Runström.

Kan bli isolerade

Hammarbys anfallsduo Runström/Paulinho har nu gjort sex mål och är en av anledningarna till att laget poängmässigt ligger i delad serieledning.

– Spelmässigt kan vi två bli lite väl isolerade stundtals men jag tycker vi får till avslut med hjälp av varandra.

Härnäst väntar AIK i derby och toppmöte. Båda lagen kommer stärkta av segrar.

– Vi svävar inte på några moln, vi ska ju ligga med i toppen i år. Nu kör vi på för nästa tre poäng, säger Runström, som trivs i skytteligatoppen.

– Jo självklart (tystnad), men laget är alltid viktigast, säger han och ler.

Jill Wegerup (sport@aftonbladet.se)