Jonevrets taktikflopp

"Det var inte det här man drömde om..."

FOTBOLL

En feldömd straff har aldrig varit så betydelselös.

AIK fullständigt demolerade Djurgården som gjorde sin blekaste match under Kjell Jonevrets ledning.

- Våra spelare gav inte 100 procent, det gjorde AIK:s, säger målvakten Pa Dembo Touray.

Foto: bildbyrån
FEL inledning Det som var tänkt som ett 4-4-2-spel byttes snabbt ut mot 4-3-3.

Efter matchen var djurgårdslägret ett hav av bittra ansikten. Flera spelare försvann snabbt utan att prata med medierna och de som stannade kvar var uppgivna och tystlåtna. Den som såg mest härjad ut var tränaren Kjell Jonevret, som stundtals såg ut att vara på väg att slå sönder Råsundas inledning.

- Fy fan vad jobbigt att det känns, det var ju inte precis det här man drömde om när man vaknade i morse, säger han.

Feldömd straff

Under normala omständigheter hade det varit en match där domare Martin Ingvarsson hade hamnat i fokus, på grund av den grovt feldömda straffen som gav AIK ledningen med 1-0. Men Djurgården blev så utspelat att ingen ens brydde sig om att kommentera den.

- Det är skit samma just nu, säger Kjell Jonevret.

Sämst någonsin

De största syndabockarna fanns på mittfältet. Daniel Sjölund, Felix Magro och Johan Arneng lyckades med konststycket att samtidigt göra sin kanske sämsta fotbollsmatch någonsin.

- Det var dåligt helt enkelt, ända från början. Vi gav bort initiativet till AIK direkt. Vi slog bort enkla bollar och missade för mycket. Det finns säkert fler saker som var fel, men det är svårt att analysera direkt efter. Sen är AIK ingen lätt match, säger Johan Arneng.

Besviken

Målvakten Pa Dembo Touray, som inte hade släppt in ett enda allsvenskt mål inför gårdagens derby, fick hämta tre bollar ur nätmaskorna. Han är besviken på lagets inställning.

- Det var ett krig där ute och det var vi som förlorade. Våra spelare gav inte 100 procent, det gjorde AIK:s. Jag vet inte vad det beror på.

Fel sätt

Det var inte resultatet som sved allra mest, trots förlusten är Djurgården bara tre poäng efter just AIK i tabelltoppen. Det var sättet laget förlorade på, att bli så totalt utspelat i ett derby inför drygt 34 000 åskådare. Men Kjell Jonevret är inte orolig för Djurgårdens framtid.

- Fotboll är så här, ibland är det upp och ibland ner. Det är bara tre poäng, jag är säker på att vi kan vända det här.

Men så här utspelade blev ni inte ens mot Juventus"

- Vi har gjort många skitmatcher, jag vet inte. En sak kan jag säga, det kommer att bli en jävla fart på träningarna de närmaste dagarna.

Därför fungerar inte Djurgården:

Läs mer om derbyt:

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM