"Jag tänkte på Frisk"

Ingvarsson: Jag brukar inte vara rädd - men sånt här är obehagligt

1 av 7 | Foto: PETER WIXTRÖM
Supportern var bara någon meter från domaren Martin Ingvarsson som genast tänkte på förre kollegan Frisk.
FOTBOLL

Mitt under det pågående derbyt rusade en supporter in på planen.

Måltavla: domaren Martin Ingvarsson.

- Jag tänkte på det som hände Anders Frisk, säger Ingvarsson.

Händelsen inträffade strax efter Derek Boatengs mål som gav AIK ledningen med 2-0 tio minuter in i andra halvlek.

Från Råsundas djurgårdssektion sprang en ung svartklädd man in på plan och satte kurs rakt mot domare Martin Ingvarsson. Samtidigt sprang även en supporter från ena långsidan ut på plan.

- Jag uppfattade först inte vad som hände. Plötsligt såg jag en av AIK:s säkerhetsvakter springa mot mig. Jag hann aldrig riktigt bli skärrad, säger Martin Ingvarsson.

Brottades ner

Med två personer efter sig sprang supportern över planen innan han kunde brottas ner av vakter och bäras bort.

- Jag brukar inte känna mig rädd ute på plan. Men det är klart att sånt här är obehagligt för hela fotbollen, säger Ingvarsson till Sportbladet.

- Man tänker ju på det som hände Anders Frisk, säger han och syftar på en händelse på Stockholm stadion för drygt tio år sedan.

Då sprang en supporter, som kom att kallas "terror-Tommy", ut på plan och sparkade ner domaren Anders Frisk. Följderna blev kravaller på läktarna och matchen mellan Djurgården och Halmstad fick avbrytas.

Kontroll på läget

Den här gången hann supportern inte så långt.

-Jag tycker vakterna skötte det på ett exemplarisk sätt. Jag kände att alla runt omkring hade läget under kontroll och jag var inte orolig, säger Ingvarsson.

Under gårdagens match fanns inga stängsel som kunde hindra supportrar från att ta sig in på planen. Ett beslut som Martin Ingvarsson stödjer.

- Det är tråkigt när fokus hamnar på sånt här istället för på fotbollen men att ha supportrarna bakom stängsel tror jag inte är en lösning på problemet. Jag hoppas på ordentliga straff i stället.

Läs mer om derbyt:

Janna Roosch Haraldsson ([email protected])