”Anfallare är det sista vi behöver”

Bajen hoppas kunna behålla succéduon

1 av 2
I gårdagens ranking av Hammarbys anfall fick Björn Runström och kollegan ...
FOTBOLL

Sex mål tillsammans och tre mål vardera - succéduon Björn Runström och Paulinho Guará har sett till att Hammarby ligger i den allsvenska tabelltoppen.

- I dagsläget är det knappast anfallare vi behöver, säger tränare Anders Linderoth.

Redan i premiärmatchen mot Helsingborg visade både Runström och Paulinho god målform. Då blev utdelningen två för Paulinho, ett för Runström. Sedan dess har det blivit ytterligare tre stycken från duon som visat sig komplettera varandra perfekt.

I gårdagens sammanställning i Sportbladet fick Hammarbys anfall fem plus av fem möjliga.

- Jo, jag såg det och det ska dom ha också. Vi är väldigt nöjda med vad de har presterat, säger tränare Anders Linderoth.

Han får medhåll av Hammarbys sportchef Thomas Andersson.

- Vi är jättenöjda, säger han.

Finsk landslagspelare

Uppgifterna om att Hammarby skulle vara intresserade av den finländska landslagsspelaren Jonatan Johansson, 30, för tillfället utlånad till engelska division 1-klubben Norwich, vill Andersson inte kommentera.

- Vi kommenterar aldrig rykten. Generellt sett så kan man säga att vi alltid har olika spelare under uppsikt, säger han.

Anders Linderoth menar att bra spelare alltid är intressanta men att man anfallsmässigt är nöjda med de spelare man har.

- I dagsläget är det knappast anfallare vi behöver förstärka med. Sedan återstår ju att se om vi får behålla de vi har, säger han.

Frågan är vilken typ av värvningar som Hammarbys ekonomi i dag tillåter. Något riskkapitalbolag har ännu inte bildats och ett sådant beslut kommer att dröja.

- Jag har inga kommentarer till vad vi skulle ha råd med. När det gäller frågan om riskkapitalbolag så måste vi avvakta tills vi når en överenskommelse om det nya arenaprojektet, säger Hammarbys VD Henrik Appelqvist.

Janna Roosch Haraldsson