”Han gör så gott han kan”

Dif-lirare tror inte på någon Quirino-succé

FOTBOLL

14-miljonersbrassen Thiago Quirino floppade i fjol.

Internt i Djurgården tror ingen på succé i år heller.

– Han gör så gott han kan, säger en medspelare.

Foto: bildBYRÅN
Thiago Quirino.

Han var fjolårssäsongens dyraste allsvenska värvning, kostade närmare 14 miljoner kronor (9,5 miljoner i övergångssumma och 3,5 miljoner i så kallad sign on-bonus). Men Thiago Quirino, 22, från Atletico Mineiro i Brasilien, levererade inte. Det blev bara ett mål och han såg de flesta matcher från bänken.

”Har lärt mig mycket”

I en intervju på dif.se sa Quirino nyligen att han tror på sig själv inför årets säsong.

– Självklart, jag har lärt mig mycket. Jag kom hit för att spela och det blev inte riktigt så, men jag är lugn, jag har tålamod och jag vet att jag kommer att bli mycket bättre.

Men internt inom Djurgården är det få som tror att Quirino kommer att lyckas i år – trots att han har U-landslagsmeriter från Brasilien.

– Han gör så gott han kan, säger en medspelare som vill vara anonym.

Jonevret skrev intyg

När Quirino värvades i fjol skrev dåvarande tränaren Kjell Jonevret – efter att ha sett Quirino under ett träningsläger – ett intyg till styrelsen att spelaren var värd att satsa på. Detta bekräftades nyligen av ordföranden Bosse Lundquist vid ett medlemsmöte.

– Kjell Jonevret skrev ett intyg till styrelsen: ”den här killen kommer att bli något, den här vill jag ha”. Och precis allt annat vi hörde var också positivt. Det är ingen som har gjort fel, jag vet inte vad som kan ha hänt, säger Lundquist och fortsätter:

– Men en sådan här affär gör vi inte igen. Nu satsar vi på att fram egna talanger. Vi ska utveckla talanger för landslaget. Hemvändare är också väldigt bra. Där är det många som har lyckats, menar Lundquist.

Nuvarande tränaren Siggi Jónsson låter inte heller särskilt imponerad av Quirino – men vill absolut inte kritisera honom.

”Vad kostade han?”

Om du varit tränare i fjol, hade du ställt dig bakom den kostsamma värvningen av Thiago Quirino?

– Jag har ingen aning vad han kostade, men? vad kostade han, förresten? undrar Jonsson.

En bra bit över tio miljoner?

– Okej. Han är en av spelarna som konkurrerar om anfallsplatserna, hur mycket de har kostat är inget jag funderar på. Han kommer att få spela om han visar att han är bättre än våra andra anfallare.

Hur har han sett ut?

– Han har kört riktigt hårt de här veckorna, det är positivt. Han lär sig mer och mer svenska, hans fru har flyttat hit och han trivs bra, det är också positivt.

Men hur ser han ut på planen?

Han har sett ganska bra ut sista veckorna. Men vi är alla olika, vi går igenom de här veckorna på olika sätt. Ena veckan är man trött, nästa är man på hugget, det blir lite jojo över formen. Vi får se när träningsmatcherna börjar, säger Siggi Jónsson.

På lördag möts Djurgården och Brommapojkarna – återstår att se vad Thiago Quirino presterar då.