Dif-taktik: munkavle

Nya tränaren: ”Blir det skitsnack agerar jag”

1 av 2
FOTBOLL

Kontraktsbråket i Hammarby rasar för fullt i tidningarna.

Djurgårdens nya tränare Siggi Jónsson sätter stopp får sådant direkt – genom att lägga munkavle på sina spelare.

– Blir det skitsnack i media kommer jag att agera, säger han.

Hammarby har senaste veckan skakats av ett kontraktsbråk mellan ledningen och delar av spelartruppen. Framför allt är det Jeffrey Aubynn som inte är nöjd med det kontraktsförslag han erbjudits.

Hammarby har hotat med begränsad speltid för Aubynn om han inte skriver på.

En liknande situation hade nye Djurgårdstränaren Siggi Jónsson inte accepterat. Spelarna har fått munkavle när det gäller negativa uttalanden i media.

– Jag kommer inte snacka skit om mina spelare, problem löser vi internt. Vi ska respektera varandra, hålla ihop som ett tätt gäng och om det händer något går vi inte till tidningen. Det kommer jag inte att acceptera, säger Jónsson.

Vad händer om någon bryter mot detta?

– Blir det skitsnack kommer jag att agera. Sedan får vi se hur. Men den spelare som inte kan ta ett problem öga mot öga med sina lagkamrater eller tränare, det säger mest om honom själv, menar Jónsson.

I sina tidigare klubbar har Jónsson helt enkelt gjort sig av med spelare som inte ställt upp på gemensamma målsättningar och regler.

– Jag har haft problem med spelare som inte velat bli bättre, som inte följt de regler som gäller för alla. Varför ska jag slösa energi på att hjälpa någon som inte vill hjälpa sig själv?

– Det går att acceptera till en viss gräns, men när glaset blir fullt och rinner över måste man agera, säger Siggi Jónsson.

Spelarna har reagerat positivt på de nya direktiven.

– Egentligen är detta självklarheter, säger lagkaptenen Markus Johannesson.

– Det handlar inte om att vara begränsad att prata med media, utan mer om vad man säger. Är man ett lag så tar man problemen internt. Jag tycker det är en helt riktig tanke från Siggi.