Gårdagens träningsmatcher

Halmstad 0

FOTBOLL

Trelleborg 0

Halmstad lämnade planen mållösa för första gången den här försäsongen i mötet med allsvenska nykomlingen Trelleborg. Och det var de gästande skåningarna som var närmast att spräcka nollan.

Den gästspelande jamaicanen Ryan Johnson var pigg och hade ett farligt avslut i vardera halvlek som Marcus Sahlman i HBK-målet räddade.

Elfsborg 0 (0)

Nordsjälland 1 (1)

Mål: Jukka Santala

Elfsborg åkte på årets första förlust när Nordsjälland besökte Borås Arena. Danskarna hade efter tio minuters spel ett farligt avslut som Johan Wiland i hemmamålet lyckades tippa i ribban. Men med två minuter kvar av halvleken gjorde Jukka Santala matchens enda mål när han fick på ett kanonskott som seglade in i krysset.

Kalmar 5(4)

Mjällby 1(1)

Mål, KFF: Patrik Ingelsten 2, Lasse Johansson, Rasmus Elm, David Elm. Mjällby: Daniel Nilsson

Kalmar körde över Superettanlaget Mjällby på hemma­plan. Efter att Mjällby tagit ledningen i början av matchen tog Kalmar över helt och gjorde fyra snabba mål innan halvtidsvilan, varav två av Patrik Ingelsten. I andra halvlek gjorde David Elm sitt första mål i Kalmar-tröjan.

Örebro 0

Gefle 0

Örebro lämnade för andra matchen i rad planen mållösa när man spelade 0–0 i matchen mot Gefle. Närmast ett mål var hemmalagets inhoppare Johan Pettersson som i den 73: e minuten sköt i ribban.

Gefles tränare Per Olsson var relativt nöjd:

– Det är väl det klassiska i en 0–0-match, man är nöjd med försvaret men mindre nöjd med anfallet.

Djurgården 0

Brommapojkarna 0

Med Mattias Jonson hemma och sjuk valde Djurgårdens isländske tränare att starta med nyförvärvet Mikael Dahlberg på topp bredvid Thiago Quirino. Den omtalade brassen stod för en godkänd arbetsinsats och kom också till fyra jättechanser. Han var dock iskall när chanserna väl dök upp. Han missade bland annat öppet mål två gånger.

Sammanställning: , Johan Linderstam