Sprickan total i Helsingborgs IF

Vice ordförande lämnar styrelsen efter schism

Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån
Kritiserad ordförande Sten-Inge Fredin (mitten), på bilden flankerad av tränaren Stuart Baxter och utlånade stjärnan Henrik Larsson.
FOTBOLL

Helsingborgs IF skakas av en intern schism.

Bengt Adolfsson lämnar styrelsen då han anser att klubben inte sköts på rätt sätt.

– Det bör förändras en del i styrelsen om det ska vara aktuellt för mig att verka i den, säger han till HD.

Styrelsen för allsvenska Helsingborgs IF skakas av interna motsättningar. Vice ordföranden Bengt Adolfsson lämnar styrelsen, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Adolfsson leder bolaget HIF Support som finansierat flera spelarköp de senaste åren. Nu stängs troligen den möjligheten.

Enligt HD tappade Adolfsson sugen i samband med att Henrik Larsson blev klar för klubben och meningarna gick isär om vem det egentligen var som gjorde det ekonomiskt möjligt at få hem storstjärnan.

HIF Support har inte fått någon förfrågan att hjälpa till att förstärka HIF:s trupp sedan i somras, något som Adolfsson finner märkligt.

— Vi har inte fått frågan. Föreningen tycker tydligen att ekonomin är tillräckligt bra för att göra investeringarna själva, säger Bengt Adolfsson till HD.

- Med nuvarande styrelse ser jag inte att HIF Support kan verka längre.

Adolfsson säger att han är kritisk mot hur styrelsearbetet har skötts under nuvarande ordföranden Sten-Inge Fredin. Eventuellt är Adolfsson beredd att själv kandidera till ordförandeposten vid det stundande årsmötet.

– Vill medlemmarna ha mig som en viktig del av HIF ställer jag upp. Det är en ära. Men det är en demokratiprocess och upp till årsmötet att ta ställning till.

Emil Karlsson