Han pekas ut som mobbare

”Pratar bakom ryggen på sina spelare”

FOTBOLL

Tony Gustavsson har fått en turbulent start som allsvensk tränare.

Förre Degerfors-profilen Ulf Ottosson är inte förvånad.

– Han pratar bakom ryggen på sina spelare, säger ”Mål-Otto”, nu tränare i division tre-laget Strömtorps IK.

Foto: Ulf Höljer

Den så kallade ”Jeffrey Aubynn-affären” har skakat om Hammarbys spelare, tränare och klubbledning.

I går tog historien ytterligare en vändning när en internetsajt citerade två anonyma spelarkällor som hävdar att tränaren Tony Gustavsson aktivt mobbar Jeffrey Aubynn för att få bort honom från klubben.

Jeffrey Aubynn väljer att passa.

– Jag har inga kommentarer nu. Kanske senare, säger han.

Åhlund tillbakavisar

Assisterande tränaren Thom Åhlund tillbakavisar uppgifterna om mobbning.

– Jag har läst artikeln och känner inte igen beskrivningen. Om jag hört det som beskrivs hade jag självklart reagerat, säger Åhlund.

Det är inte första gången Tony Gustavsson hamnar på kant med spelare. Förre Degerfors-profilen Ulf Ottosson anser sig fortfarande inte ha fått någon förklaring varför han kickades när Degerfors gick upp till superettan 2004, samma år Gustavsson tog över i klubben.

– Jag tycker man ska vara ärliga och raka mot varandra. Jag upplevde inte att Tony var det. Som spelare vill du få en förklaring till varför du plötsligt blir bortplockad. Jag fick aldrig det, säger Ulf Ottosson.

”Gått för fort”

Tvärtom menar ”Mål-Otto” att Tony Gustavsson gick bakom ryggen på honom.

– Jag fick indikationer på att han pratade bakom ryggen på mig. Och kan han inte hantera spelare i lägre divisioner undrar man hur han ska kunna handskas med allsvenska spelare.

Ulf Ottosson blev förvånad när han fick reda på att Hammarby anställt Tony Gustavsson, men är inte lika förvånad att det redan blivit turbulens.

– Det har gått lite för fort för Tony. Från division fyra till superettan till allsvenskan, det är ganska stora steg på bara några få år.

Degerfors lagledare Nisse Jansson ger en annan bild.

– Att Tony skulle mobba spelare? Absolut inte. Han skulle aldrig utnyttja en situation till sin fördel eller vara oärlig. Däremot är han bestämd. Anser han sig ha rätt så driver han sin linje stenhårt, säger Nisse Jansson.

Kulturkrock?

Kanske handlar det om en kulturkrock jämfört med förre tränaren Anders Linderoth.

Så här säger Thom Åhlund:

– Jag vill absolut inte jämföra Anders och Tony. Men när det gäller Tonys ledarskap så har spelartruppen inte haft några som helst problem att acceptera det eftersom det bygger på att spelarna är delaktiga. I det avseendet har det varit positivt. Sedan har Tony en arbetsbeskrivning där han måste ta ställning i olika frågor och sedan fatta beslut, säger Thom Åhlund.

Fotnot: Sportbladet har sökt Tony Gustavsson men enligt Hammarbys informationschef är han oanträffbar på grund av sjukdom i familjen.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM