Nilsson erkänner delar i Blåvitthärvan

FOTBOLL

GÖTEBORG

Den förberedande förhandlingen i Blåvitthärvan ställs in.

– Försvaret har sagt att det i huvudsak gått till som åklagarmyndigheten sagt, så det behövs ingen förhandling, säger vice chefsåklagare Lars Lithner.

Janne Nilsson.

Dessutom, fritt fram för åtalade IFK-duon Janne Nilsson och Mats Persson att jobba igen.

Den 23 maj i vår startar rättegången mot Janne Nilsson, Mats Persson och Stefan Selakovic. Trion är åtalade för olika brott i skattehärvan, som utgår från övergångarna för Peter Ijeh och Selakovic.

”Inte överens om allt”

Den förberedande förhandlingen, som var tänkt att hållas på onsdag, ställdes i går in av tingsrättens rådman Hans Henriksson.

– Janne Nilssons advokat Anders U Bergqvist har sagt att det i huvudsak har gått till som åklagarmyndigheten sagt. Förmodligen kommer vi få ett liknande svar från Mats Perssons advokat nästa vecka. Parterna är givetvis inte överens om allt, men tillräckligt för att inte behöva sätta oss ner i den här extra förhandlingen, säger vice chefsåklagare Lars Lithner.

Inget näringsförbud

Det parterna är överens om är bland annat att överföringen av 1 350 000 kronor skett på en viss dag.

– Sen är det upp till tingsrätten att avgöra om det gått till som vi eller försvaret hävdar, fortsätter Lithner.

I samma skrivelse häver åklagarmyndigheten sitt krav på näringsförbud för Janne Nilsson och Mats Persson. Fritt fram för båda två att börja jobba igen alltså.

– När vi gick igenom alltihopa igen upptäckte vi att den här lagen inte omfattar ideella föreningar, som IFK Göteborg är. Hade det i stället varit en ekonomisk förening så hade det varit en annan sak. Men nu kan vi alltså inte kräva att de ska få näringsförbud, säger Lithner.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM