Rysarval väntar HIF

1 av 2
Bengt Adolfsson.
FOTBOLL

Helsingborgs IF:s årsmöte på tisdag kan bli en rysare.

Ordföranden Sten-Inge Fredin utmanas då troligen av Bengt Adolfsson, 57.

– Flera medlemmar har kontaktat mig, säger Adolfsson.

Ända sedan i somras har HIF:s vice ordförande, och finansiären bakom många av klubbens värvningar, Bengt Adolfsson inte deltagit aktivt i klubbstyrelsens arbete.

Adolfsson, som via två av sina bolag, låg bakom finansiering av hemtagandet av Henrik Larsson fick inte heller någon information om att Larsson skulle lånas ut till Manchester United.

– Jag fick reda på överenskommelsen med United först när jag läste om det i tidningen, säger Adolfsson.

Adolfsssons riskkapitalbolag HIF Support har hittills inte heller fått ta del av intäkterna från uthyrningen av Larsson till Manchester United.

– Jag lämnade inte styrelsearbetet på grund av det som hänt kring Henke. Jag gjorde det för att jag vill ha en långsiktig strategi för klubben.

”Vill vitalisera HIF”

Nu är det flera både inom styrelsen och bland de vanliga medlemmarna som vill att Bengt Adolfsson utmanar Sten-Inge Fredin om ordförandeposten på årsmötet på tisdag.

– Ja, det är några medlemmar som ringt och sagt så.

– Vi är några stycken i styrelsen som vill vitalisera varumärket HIF. Då måste man ta andra grepp.

Som?

– Traditionellt har vi haft en bra ungdomsverksamhet, men nu funkar den inte som den borde. Och i regelverket har vi fortfarande att det här är en förening för män och unga pojkar. Det hör inte hemma år 2007, säger Bengt Adolfsson.

Michael Wagner