Förbundet hånade HIF

Storbråket är ett faktum

FOTBOLL

RIGA

Förbundets generalsekreterare Sune Hellströmer raljerade över Helsingborgs inlaga till förbundet gällande den uppskjutna matchen Gais-Helsingborg.

Nu är storbråket ett faktum.

- Det är klart han inte ska uttala sig så, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg.

Foto: ANDERS CARLSSON
Sune Hellströmer raljerade över Helsingborgs inlaga till förbundet gällande den uppskjutna matchen mot Gais.

Det var på gårdagens pressträff med svenska landslaget som Svenska Fotbollförbundets (SvFF) generalsekreterare Sune Hellströmer slant med tungan.

- Helsingborgs invändning var ju märklig. De ville inte ville spela det föreslagna datumet för att det skulle påverka en utlovad träningsfri dag för spelarna. Det kändes inte direkt bärande, sa Hellströmer.

Inget tungt argument

Sportbladet snappade upp kommentaren och frågade senare Hellströmer vad han egenligen menat.

- Märklig, ja, jo, men man är ju van vid det mesta vid det här laget. Man kan säga att det var inget tungt argument, säger Sune Hellströmer.

Frågan om när den uppskjutna matchen mellan Gais och Helsingborg avgjordes nyligen av SvFF:s styrelse där Hellströmer ingår. Datumet bestämdes till fredag 8 september

HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg tycker inte att Hellströmer ska uttala sig om detta - eftersom det inte stämmer.

- Nej, vår inlaga handlade om att våra afrikanska spelare inte hinner hem och träna efter sina landslagsuppdrag. Men Hellströmer kanske inte har fullständig information, vilket han i och för sig borde ha. Jag ska fråga honom vad han menar på måndag, säger Myllenberg.

Situationen blir extra infekterad eftersom Helsingborg överklagat Henrik Larssons avstängning till Riksidrottsnämnden.

Avstängd

Förbundet har stängt av Larsson mellan 27 augusti och 12 september för slaget mot Jon Jönsson.

I sin inlaga till Riksidrottsnämnden pekar HIF på att förbundets granskningsgrupp saknar reglemente och att straffen är datumbestämda i stället för matchbestämda.

- Med dagens system finns ingen rättsäkerhet. Det slår helt olika i olika fall, säger Paul Myllenberg som anklagar SvFF:s styrelse för att medvetet ha försökt pressa in Gais-matchen inom ramen för Larssons avstängning.

- Det handlar självklart om det, säger Myllenberg som inte heller förstår varför Riksidrottsnämndens väntar till på måndag med att meddela om överklagan avslås eller godkänns.

- Beslutet är ju fattat, men det kanske tar lång tid för nämnden att skriva ut det, säger Paul Myllenberg ironiskt.

Robert Laul