Här krossas drömmen

Hammarby rasar mot domaren efter förlusten

FOTBOLL

Här tappar Hammarby värdefulla poäng i fajten om SM-guldet.

Sebastian Egurens viktiga 2-2 mål dömdes bort.

Efteråt rasade Hammarby mot domaren.

- Horribelt. Han håller inte i allsvenskan. Han kan ju inte ens förklara varför han dömer som han gör, säger Petter Furuseth Olsen.

Situationen alla snackade om efteråt kom med tjugo minuter kvar av matchen. Kalmars målvakt Petter Wastå tar sats för att skjuta i väg en utspark. I stället för en att få igång en snabb kontring på Ari da Silva Ferreira drar han bollen rätt på en hemåt springande Petter Furuseth Olsen. Sebastian Eguren snappar upp bollen och slår in den i öppet mål.

Istället - frispark

Hammarby jublar - men i stället för mål dömer domaren Åke Andreasson frispark för Kalmar och varnar Furuseth Olsen.

Efteråt gick Hammarbys tränare Anders Linderoth till angrepp mot domaren.

- Jag fattar inte vad han dömer för. Det ser ut som ett helt riktigt mål.

Har du tittat på situationen efter matchen?

- Det behövs inte för jag såg den direkt på storbildsskärmen. Men Thom Åhlund har sett den 4-5 gånger. Vi upplever det som ett schyst mål. Han skjuter ju Petter i ryggen när han är på väg hem, det är inget konstigt med det, säger Linderoth som tycker laget blev bortdömt matchen igenom.

- Det är inget ovanligt att vi får många varningar när han dömer. Man kan ju tro han har ett kort i varenda ficka han har.

Oförstående

Petter Furuseth Olsen, som "råkade" komma i vägen för Wastås utspark var helt oförstående.

- Jag får bollen i ryggen när jag försöker springa hem till min position. Jag viker absolut inte in framför och gör ingenting för att förhindra hans utspark. Det är han som springer mot mig, säger han.

"Det är solklart"

I stället för en assist fick han en varning.

- Helt fel men den här domaren håller inte allsvensk klass. Det går inte prata med honom heller och han klarar inte av att förklara varför han dömer bort målet och varnar mig.

Åke Andreasson däremot var bombsäker.

- Det är klockrent. Han skär målvaktens väg när han ska göra utsparken och det får man inte göra. Vi gjorde rätt, det är solklart.

Kalmars Petter Wastå:

- Jag får bollen och ska ställa om till kontring. Då är det en spelare till höger om mig som går in och får bollen på sig för att hindra kontringen. Solklar frispark. Han hindrade oss från att ställa om, vi hade kunnat få en tre mot tre situation.

Situationen som sänkte Bajen

Marcus Leifby, Petter Maaherra