James Keene sänkte Djurgården

Gais överraskade på Stockholms stadion

FOTBOLL

Djurgården hade chansen att haka på AIK i toppen av allsvenskan vid seger hemma mot Gais.

Men det var gästernas James Keene som stal showen med ett mål och en assist.

– Vi gör en jättestark insats och Djurgården får bita i gräset – det känns bra, säger Gais lagkapten Fredrik Lundgren till Canal plus efter matchen.

Foto: BILDBYRÅN
Gais frälsare James Keene sänkte Djurgården.

Keenes avslutning på ett snabbt anfall – regisserat av Bobbie Friberg da Cruz - i den 40:e minuten satt lågt nere vid Pa Dembo Tourrays högra stolpe.

– Det här känns som en väldig besvikelse. Vi snackade innan om att spela bollen snabbt, att våga göra sin gubbe och låta Gais hela tiden förflytta sig. Det fungerade i början, sedan tappade vi spelet och självförtroendet, säger Dif:s tränare Kjell Jonevret till TT.

Jones knockad

Det stora samtalsämnet efter den första halvleken var annars den armbåge från Gais-spelaren Rickard Ekunde som sänkte Djurgårdaren Jones Kusi Asare.

Domaren Sven-Martin Åkesson tog linjedomaren till hjälp – och valde att fria.

I den andra halvleken kunde jamaicanen Kari Stephenson utöka Gais-ledningen redan efter fem spelade minuter efter att James Keene nickat fram bollen till den helt fristående Stephenson.

I den 63:e minuten fick hemmalaget en gyllene chans att ta sig tillbaka in i matchen, efter att Gais Daniel Blomgren visats ut efter sitt andra gula kort – för maskning. Men trots spel med en man mer i knappa halvtimmen åstadkom hemmalaget inte mycket framåt, och Djurgården är fortsatt sex poäng efter serieledande AIK.

Nilsson: ”Stolt”

För Gais var segern viktig i kampen om att undvika kvalplatsen. Nu har Roland Nilssons mannar åtta poäng ned till strecket.

– Vi visade verkligen att vi är starka i dag och viker inte en tum, säger Fredrik Lundgren till Canal plus.

Roland Nilsson är inne på samma linje.

– Jag är mycket stolt över grabbarna, de gjorde en väldigt bra match och den här segern kommer att betyda mycket inför den fortsatta hösten, säger han till TT.

Rickard Westman