"Vi får inget flyt längre"

Tung hemmaförlust - då tappar Dif-spelarna tron på SM-guld

1 av 3 | Foto: SCANPIX
går på knäna Djurgårdens Pa Dembo Touray fick hämta ut bollen ur mål två gånger i går på Stockholms stadion. James Keanes första mål var en riktig läckerhet. "Det var en väldigt viktig seger för oss", säger han.
FOTBOLL

Här - på Stockholms Stadion den 11 september - kan Djurgårdens gulddröm 2006 ha dött.

Precis när laget kände att något var på gång, kom en blytung hemmaförlust mot Gais.

- Nu blir det svårt, suckar anfallaren Jones Kusi Asare.

Alla spelare sa samma sak när de kom ut ur omklädningsrummet efter 0-2-förlusten: "Det kändes ju så bra innan"".

-Senaste träningarna har varit fantastiska, det har verkligen känts i gruppen som om något varit på gång. Sedan började vi hyfsat, och så dör det bara ut", säger lagkaptenen Markus Johannesson och fortsätter:

- Jag förstår ingenting. Det är konstigt. Vi får slita för varje centimeter, får inget flyt och det är verkligen jättefrustrerande.

Höja sin nivå

Med sex poäng upp till AIK och bara nio omgångar kvar är SM-guld inget lagkaptenen vill prata om längre, trots att guld var den uttalade målsättningen inför säsongen.

- Vi är medvetna om läget och det är inget vi ska snacka bort. Men först och främst måste vi få upp prestationen innan vi snackar om tabelläget, säger Johannesson.

Anfallaren Jones Kusi Asare fick också frågan om guldchansen försvann den här kvällen.

- Svårt att säga, men det är klart, om vi vunnit i dag, då hade vi haft chansen att hänga med. Nu blir det svårt. Men vi får kämpa på, alla förlorar då och då, säger Jones.

Djurgården kom till matchen med 3-0-segern i avbrutna derbyt mot Hammarby i ryggen och inledde matchen bäst. Friläge efter bara någon minut.

Men Gais spelade smart, med ett tätt försvarsspel och fantasifulla anfallskombinationer.

- Vi slog bort många passningar i onödan. Det är svårt när man bara måste springa fram och tillbaka. Gais gjorde mål på sina chanser medan vi missade våra, säger Jones Kusi Asare.

Inte som ett lag

James Keane sköt 1-0 i 40:e

minuten, framspelad av Bobbie Friberg da Cruz.

2-0 kom i andra halvlek, den här gången nickade Keane bollen till Khari Stephenson som använde klacken för att lura Dembo Touray.

- Vi jobbade inte som ett lag i dag, säger Touray apropå den uppenbara avsaknaden av försvarsspel vid

0-2-målet.

Djurgårdsmålvakten svarade för en serie avancerade räddningar i går, men hade svårt att vara glad över det.

- Om vi vunnit hade vi varit med i racet. Då hade det skilt tre poäng till AIK. Men det är fortfarande nio matcher kvar och många poäng att spela om. Vi måste fortsätta att tro på oss själva, säger Dembo Touray.

Robert Laul