Aubynn är ett as

Henrik Rydström till attack på flera Hammarbyspelare

FOTBOLL

Efter söndagens match på Söderstadion går Kalmar FF-mittfältaren Henrik Rydström nu till attack mot ett flertal Hammarbyspelare.

- Jeffrey Aubynn är ett as, menar Rydström.

Foto: SCANPIX
påhopp I går gick Henrik Rydström till attack på Hammarbyspelarna Jeffrey Aubynn och Petter Furuseth-Olsen på sin hemsida.

Kalmar FF besegrade Hammarby med 2-1 i söndags och eftersnacket kom att handla om det bortdömda Bajen-målet när KFF-målvakten Petter Wastå sparkade bollen i ryggen på Petter Furuseth-Olsen.

Kalmars frispråkige innermittfältare Henrik Rydström eldar nu på stämningen mellan lagen med ett antal personangrepp.

På sin hemsida kallar han bland annat Jeffrey Aubynn för "ett as".

- Förutom att Aubynns verbala förmåga ligger på en tioårings nivå, sprang han omkring och trampade mig på tårna, slog mig i huvudet och drog mig i öronen (jo, faktiskt). Jag har aldrig under mina elitår varit med om liknande agerande. Han trodde nog att jag skulle komma ur balans, men det var bara komiskt och jag lät honom ta så mycket han ville på mig, skriver Rydström.

Henrik Rydström skickar även en elak passning till Petter Furuseth Olsen.

"Han får ju inga rubriker"

- Furuseth Olsen må se ut som en tecknad figur, men går in äckligt fult i många situationer. Och Bajens norska lån från Rosenborg ville göra upp med mig i spelargången efter matchen, påstod han med fem minuter kvar av matchen, skriver Rydström.

Henrik Rydström menar att han har respekt för Bajen-tränaren Anders Linderoth men att denne inte har någon pli på sina spelare:

- Jag gillar Anders Linderoth och tycker att han verkar vettigt. Några av hans spelare agerar dock på ett diametralt sätt.

I Hammarby-lägret tar man påhoppen med ro. Jeffrey Aubynn säger till Sportbladet med ett skratt:

- Skriver han så?

Hur vill du bemöta det?

- Vad ska jag säga, det är väl det enda sättet för Rydström att komma med i tidningen. Han får ju aldrig några rubriker för sitt fotbollskunnande, utan måste hålla på och skriva på olika hemsidor. Han borde koncentrera sig på fotbollen i stället.

Drog du honom i örat?

- (skratt) Det har jag inga kommentarer till, säger Jeffrey Aubynn.

Utdrag från Rydströms hemsida igår

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM