Larsson imponerad av matchhjälten:

”Tänk om man haft Lutons speed”

FOTBOLL

HELSINGBORG

Luton Shelton, 20, sprang hem derbyt till HIF.

Till och med den store Henrik Larsson full av beundran.

– Tänk om man haft Lutons speed, vilken spelare man varit, säger Larsson.

Inte för att Henrik Larsson var besviken efter tre blytunga derbypoäng mot ärkerivalen Malmö – men Stuart Baxter var snabb att trösta.

– Jag sa till Henrik att han aldrig hade blivit den spelare han är om han varit lika snabb som Luton. Henrik Larsson är en fenomenalt intelligent spelare, hade han varit lika snabb som Luton hade han aldrig behövt bli så smart, säger Baxter.

Enorm speed

Huvudpersonen själv tog sin roll som derbyhjälte med jamaikanskt lugn.

– Det var två viktiga mål för laget. Speciellt sedan vår första halvlek inte alls var bra, säger Shelton.

I måndags sa Sören Åkeby att Malmö var väl förberett på Luton Sheltons enorma speed. Det syntes inte när matchen avgjordes.

– Vid 1–1 kom egentligen bollen fel, framför deras backlinje. Men jag fick utrymma att springa förbi dem och skottet satt bra, lågt vid stolpen. Andra målet var en perfekt passning från Babis (Stefanidis), jag löpte in mellan back och målvakt och placerade in bollen, säger Shelton.

Sju mål hittills

På två matcher utan Henrik Larsson har HIF nu tagit sex poäng. Medan Luton Shelton gjort sju mål på sex matcher, har Henrik Larsson bara gjort två på sex.

Men Luton saknar Henrik.

– Med honom på plan får jag ännu fler chanser att göra mål, vi behöver honom, säger Shelton.

Stuart Baxter klargör också att duon Shelton/Larsson kan bli ett vasst anfallspar.

– Luton exploderar på ett sätt jag aldrig tidigare sett på en fotbollsplan. Han är snabbare än Michael Owen någonsin var, men han har inte alls samma spelförståelse. Luton kommer att lära sig oerhört mycket av Henrik Larsson, avslutar Baxter.

Mattias Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM