Förbundet startar utredning mot Öster

"Om vi har gjort fel så får vi stå för det"

FOTBOLL

Svenska fotbollförbundet har startat en utredning mot Öster.

Anledningen är att fyra spelare i Växjöklubben saknar fullständiga personnummer i den domarrapport som förbundet fått in efter matchen mot Gefle.

Flera medier har efter det allsvenska mötet i måndags rapporterat att Öster använt fyra spelare från länder utanför EU i sin matchtrupp, vilket strider mot tävlingsbestämmelserna. I Östers 16-mannatrupp fanns angolanen Jamba Asha, amerikanen Delvin Countess, kanadensaren Tyler Hughes och jamaicanen Teafore Bennett, och högst tre spelare i spelarförteckningen får komma från länder utanför EU.

Öster har antytt att det kan vara så att anfallaren Bennett också har ett brittiskt pass, men det vill inte klubben kommentera.

– Nej, det har jag inget svar på, vi vill inte bli dömda på förhand i medierna. Men om vi har gjort fel så får vi stå för det och anpassa oss efter reglerna, säger Östers klubbdirektör Ola Rydén till TT.

Om det fastställs att Öster brutit mot tävlingsbestämmelserna blir 1–2-förlusten mot Gefle troligen en 0–3-förlust. Öster har fram till måndag med att komma in med ett yttrande till fotbollsförbundet och tävlingsutskottet förväntas ta beslut i frågan under tisdagen.

Öster ligger på sista plats i allsvenskan efter 17 omgångar. Klubben har två poäng upp till Häcken på kvalplats, och i dagsläget åtta måls sämre målskillnad.

TT