"Det sämsta vi har gjort"

Åkeby sågar sitt lag: Jag är jävligt besviken

FOTBOLL

MALMÖ

Ny förlust efter ännu en usel andra halvlek.

Då sågar Sören Åkeby sitt lag sönder och samman.

- Jag är jävligt besviken och jag är förvånad över att vissa spelare faller ifrån så inåthelvete som de gör, säger Åkeby till Sportbladet.

I första halvlek var Malmö det bättre laget och när Mattias Jonson visades ut med 35 minuter kvar hade MFF guldläge till tre poäng.

Istället blev det noll.

- Jag kan acceptera att förlora men jag kan inte acceptera det vi presterar i den andra halvleken, säger Åkeby.

Massor av korta passningar i sidled, spelare som håller i bollen i stället för att spela på ett tillslag och enkla felbeslut med bollen under total kontroll.

"För omständiga"

Så såg det inför säsongen guldtippade Malmös spel ut i numerärt överläge.

- Vi har spelare som inte vill vara med och spela, de springer och gömmer sig, man jobbar inte tillräckligt hårt för att skapa något. Man är alldeles för omständiga, säger Åkeby som inte vill nämna några namn.

Mest besviken var Åkeby på lagets rörlighet och passningsspel.

-Slafsigt. Vårt passningsspel är nonchalant och slafsigt. Det är det som ger Djurgården sina kontringslägen och även det som leder till deras mål, säger Sören Åkeby.

Inför säsongen var Malmö det lag som tränade absolut mest styrka och kondition.

Sämre i andra halvlek

Efter VM-uppehållet har laget tappat elva poäng under andra halvlek. Samtidigt har 15 av de mål MFF släppt i höst kommit under matchernas sista 45 minuter.

-Vi är bra tränade men i dag blir vi bekväma. Spelarna känner: "de har en utvisad, jag behöver inte löpa". Djurgården spelar mycket, mycket enklare och snabbare. När de vinner boll löper de för att hjälpa varandra, men det gjorde inte vi, säger Åkeby.

Är guldchansen borta?

- Även om vi spelar bra fotboll och förlorar kan jag se möjligheterna. Men i dag ser jag inte möjligheterna. Det vi visar i andra halvlek är under all kritik. Det är det sämsta vi har gjort.

Är du förvånad över att det blir så här?

- Jag är förvånad över att vissa spelare faller ifrån så inåthelvete som de gör.

Hur löser man det, är det diskussion som gäller?

-Nu löper vi fram och tillbaks till Stockholm. Nä då. Jag får ta en funderare. Sedan får vi se vad som krävs, avslutar Sören Åkeby.

Malmö skulle vara starkast i andra halvlek - statistiken visar motsatsen

Mattias Larsson