Bajens mål–Guaránti

Skyttekungen tillbaka – som poängräddare

FOTBOLL

GÖTEBORG.

Med tio minuter kvar öppnades avgrunden för Hammarby, som låg under med två mål mot Gais.

– Vi var nära fjärde raka förlusten och det var väldigt jobbigt, berättar Paulinho Guará.

Foto: BILDBYRÅN
TIAN KOM, ELVAN KOM... När Hammarby behövde det som mest klev Paulinho Guará fram och drygade ut sin ledning i skytteligan.

Som sedan räddade Bajen med två sena mål.

Hammarby är ur form och har problem med skador och avstängningar. Så när James Keene gjorde Gais andra mål för utökad ledning på gamla Ullevi var det många i Bajen som hängde läpp. Speciellt med tanke på att laget dominerat större delen av matchen.

– Det var tufft och klockan gick fort. Men vi visste ju att vi måste våga försöka, berättar Paulinho som själv inte gjort mål sedan laget vann senast, mot Örgryte för sex veckor sedan.

Erbjöd Ekunde vatten

Dessutom var han punktmarkerad av hemmalagets mittback Rickard Ekunde.

– Vi började nästan skoja om det, han var bakom ryggen på mig till och med när jag drack vatten. Jag frågade om han ville ha, men fick ett nej...

Trots bevakningen lyckades Paulinho vända matchen med två mål, båda gångerna fint framspelad av Pablo Pinones-Arce. Första bollen i mål efter en halvvolley, den andra utan studs – på övertid.

– Jag fick två chanser när min markering inte hängde med och det kändes otroligt skönt, säger Paulinho som nu gjort elva mål i årets allsvenska.

– Om vi hade förlorat mot Gais hade vi grävt ner oss ännu mer efter det som hänt senaste tiden. Det är alltid stor press på Hammarby, men nu blir den här poängen viktig för självförtroendet hos alla i laget.

”Värda att vinna”

Så ni är nöjda med oavgjort, trots att ni hade ett övertag i framför allt första halvlek?

– Det känns okej, men inte bra. Vi hade varit värda att vinna.

Tränaren Anders Linderoth var kanske mest besviken efter den delade poängen. Hammarby gjorde i första halvlek ett mål som av många ansågs vara felaktigt bortdömt för offside.

– Jag är inte alls nöjd med 2–2. Man ser på tv-bilderna att det inte är offside vid det bortdömda målet och det sa jag till domarteamet. Men jag vet inte om jag kan vara upprörd, det känns som jag börjar bli van vid sånt här.

Hammarby fick ett mål felaktigt bortdömt även mot Kalmar FF, för en vecka sedan.

Thomas Tynander