DERBYDÖDAREN

Göteborgskamp – då avgör Selakovic

FOTBOLL

GÖTEBORG. Sex derbysegrar i rad. Det är sviten som Örgryte vill spräcka i kväll.

– Det måste vara en historisk svit, men den hoppas vi få slut på nu, säger Sören Börjesson.

På två säsonger är det enbart Häcken som lyckats slå IFK Göteborg av de andra Göteborgslagen. Sex segrar i rad mot Örgryte, Gais och Häcken har det blivit sedan Hisingslaget lyckades ta full pott förra sommaren. Så bra resultat hade Blåvitt inte mot lokalkonkurrenterna under storhetstiden i mitten av 1990-talet.

– Nej, det här måste vara en historisk svit, säger Öis tränare Sören Börjesson.

Krossade Häcken

Det är två lag med olika sorters formkurvor och förutsättningar som gör upp på Ullevi i kväll. Blåvitt krossade Häcken med 4–1 senast. Örgryte spelade stundtals ut Halmstad, men blev ändå slagna (1–2) efter mål i slutminuten.

– Nu vill vi hitta farten i vårt anfallspel. Vi måste ha den tryggheten, så att vi klarar av att spela bra anfallsfotboll i 90 minuter. På slutet har det varit bra, men bara i 30–40 minuter, fortsätter Börjesson.

– Vi måste våga spela anfallsfotboll. Våga gå fram med 4–5 spelare när vi får chansen.

Det bör bidra till en underhållande match, eftersom det är precis så låter det från Kamratgården också. ”Nye” Kjell Pettersson hoppas att spelet från Häcken-matchen ska följa med Blåvitt in i nästa derby också.

– Vågar vi anfalla så ger det resultat, helt klart. Vi måste fortsätta våga tro på det vi gör, säger han.

Tung vår

Stefan Selakovic har haft en otroligt tung vår och sommar, men mot Häcken lossnade det. Två mål, och bra spel av anfallaren.

– Det är klart att det är en extra krydda både för Stefan och oss att han gjorde mål senast. Men inte bara han, även Marcus Berg och Jonas Wallerstedt gjorde ju mål. Det är viktigt, när våra forwards gör mål är det lättare att vinna.

Sex derbysegrar i rad, det är sviten Örgryte vill spräcka i kväll. Den och den nedåtgående publiktrenden.

– Tyvärr är det ju så, att våra derbymatcher har lockat mindre och mindre folk de senaste åren. Det måste till ett trendbrott, med mer publik. Då vänder det uppåt snabbt igen, säger Sören Börjesson.

20 172 på Ullevi i våras. Slås det i kväll?

Henrik Lundgren